Home

Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook

21.02.2020 22:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Shopify се присъединяват към групата за разработка на криптовалутата на Facebook

Канадската платформа за електронна търговия Shopify се присъедини към Асоциацията Libra, управителния съвет на основаната от Facebook стабилна монета Libra.

Тя се присъединява към компании, включително Coinbase, Spotify и PayU като член на нестопанската организация, която управлява блокчейна на Libra, както и работи с валидаторни възли (нодове) в своята мрежа.

Libra, стабилната монета, която е подкрепена от ‘кошница от активи’ в реалния свят, е разработена от Calibra, дъщерното дружество на Facebook, с цел да осигури на света 1,7 милиарда небанкирани клиенти с достъп до финансови услуги.

„Прекарваме голяма част от времето си в мисли за това как да подобрим търговията в някои части на света, където парите и банкирането могат да бъдат далеч по-добри“, написаха от Shopify в блог публикация, в която се съобщава новината. „Като член на Асоциацията Libra, ние ще работим колективно за изграждането на платежна мрежа, която улеснява достъпа до пари и поддържа навсякъде търговците и потребителите.“

Като част от мисията си за „овластяване на повече предприемачи по целия свят“, Shopify заяви, че подкрепя „прозрачни такси и лесен достъп до капитал и гарантира сигурността и поверителността на данните на клиентите им“.

Vodafone се отказаха, но Shopify навлизат

Libra не започнаха както трябва, а политици и регулатори от цял свят се редят на опашка, за да предизвикат опасения относно криптовалутата. Няколко членове-учредители на Асоциацията са се отказали от проекта, включително Stripe, eBay, Mastercard и наскоро Vodafone, които напускат проекта, за да се съсредоточат върху платформата за мобилни плащания M-Pesa.

През септември миналата година Libra потвърдиха, че планират да стартират през втората половина на 2020 г. и наскоро назначиха „ръководен комитет“, който да наблюдава техническото развитие на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Visa и Wirex създават нова ера в областта на Web3 платежните решения

Wirex, водещо финансово Web3 приложение, влезе в заглавията на вестниците с новото си партньорство с Visa, основен играч в глобалната платежна технология.

16.07.2024 7:00 1мин. четене

Ripple беше призната за една от най-добрите финтех компании

В проучване, проведено в сътрудничество с американския канал за бизнес новини CNBC и глобалната база данни за отраслова статистика Statista, базираната в САЩ технологична компания Ripple бе обявена за една от 250-те най-добри финтех компании на 2024 г. в категорията “дигитални активи”.

15.07.2024 15:30 1мин. четене

Apple открива NFC технологията на iPhone след споразумение с ЕС

Apple избегна сериозни глоби от страна на Европейската комисия, като се съгласи да предостави своята технология за NFC чипове, която е от решаващо значение за безконтактните плащания с iPhone, на доставчици от трети страни.

12.07.2024 15:30 1мин. четене

Mastercard обяви ново партньорство с блокчейн компания

Mastercard интегрира своя приложен програмен интерфейс (API) за откриване на сметки с Alchemy Pay, подобрявайки функциите за сигурност и контрол на риска за решенията конвертиране на крипто към фиат и обратно на Alchemy Pay.

11.07.2024 21:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.