НАЧАЛО Алткойни

Shiba Inu изгаря още милиони токени – какво следва за цената?

04.06.2024 15:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Shiba Inu изгаря още милиони токени – какво следва за цената?

Меме криптовалутата Shiba Inu (SHIB) наскоро привлече значително внимание на крипто пазара поради зашеметяващото увеличение на процента на изгаряне на токените ѝ.

Данните от Shibburn, платформа, която проследява изгарянето или окончателното изваждане на SHIB токени от обращение, разкриха, че във вторник, 4 юни, процентът на изгаряне е станал свидетел на значим скок от близо 16,600%. Интересно е, че този скок в изгарянето на токени се случи на фона на спад в цената на SHIB, което породи надежди за потенциално възстановяване.

Общността на Shiba Inu инициира значително изгаряне на SHIB токени на стойност 21.5 милиона, което подхранва ентусиазма сред търговците и инвеститорите. Изгарянето на токени намалява общото предлагане на SHIB в обращение, което потенциално повишава стойността му. През последните 24 часа темпът на изгаряне на SHIB токени ескалира с удивителните 16,593%, според отчетите на Shibburn.

През този период общността колективно е изгорила общо 21.5 милиона SHIB токена чрез множество транзакции. Интересното е, че един конкретен адрес на портфейл се оказа с най-голям принос за скока в процента на изгаряне на Shiba Inu. Този участник прехвърли зашеметяващите 21.315 милиона SHIB токена към “блокиран” портфейл (портфейл без ключове за достъп) в рамките на една транзакция.

Освен това други членове на общността на Shiba Inu извършиха няколко изгаряния на токени, което допълнително повиши процента на изгаряне.

В резултат на тези големи транзакции кумулативната сума на изгорените SHIB токени достигна впечатляващия общ размер от 410.726 трилиона. Това намаляване на предлагането е ключов фактор, който потенциално може да повиши стойността на SHIB токена, особено ако търсенето остане стабилно или се увеличи. В икономиката намаляването на предлагането при постоянно или нарастващо търсене обикновено води до поскъпване и този принцип се прилага и за криптовалути като SHIB. Тези неотдавнашни събития породиха вълна от оптимизъм в общността на Shiba Inu.

Въпреки положителното въздействие на изгарянето на токена обаче цената на Shiba Inu се срина под ключовото ниво на подкрепа от $0.000024. Към момента на писане на статията цената на SHIB отразява загуба от 4.3% до $0.00002385, като същевременно запази пазарната си капитализация при ниво от $14.05 милиарда. Въпреки че обемът на търговията на SHIB се покачи с 36% през последните 24 часа, отскок в цената на Shiba Inu може да се очаква само ако меме монетата успешно пробие над нивотот при $0.000025.

Ако цената на SHIB премине това ниво, тя потенциално може да достигне $0.000030 или дори $0.000050. Данните за дериватите обаче предлагат различна картина, като откритият интерес към фючърсите на SHIB спада с почти 14%, което показва намаляващ интерес сред търговците на деривати. Освен това ликвидациите на лонг фючърси на Shiba Inu нараснаха до близо $1 милиона, без значителни ликвидации на шорт фючърсни позиции, което предполага по-нататъшни спадове вследствие на разпродажбите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Aptos ще задмине Solana до три години според Артър Хейс

Артър Хейс от BitMEX наскоро прогнозира, че Aptos (APT), блокчейн мрежа от първи слой, ще изпревари Solana (SOL) до 2-3 години.

18.06.2024 6:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.