НАЧАЛО Финтех

Шефът на OpenAI иска финансиране от $100 милиона за крипто проект

май 16, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Шефът на OpenAI иска финансиране от $100 милиона за крипто проект

Съобщава се, че Сам Олтман, главен изпълнителен директор на OpenAI, е в напреднал етап на преговори за осигуряване на финансиране в размер на $100 милиона за своето крипто начинание Worldcoin.

Създадена през 2019 г., Worldcoin активно разработва различни крипто продукти през последните години. Компанията обаче е била засенчена от друг забележителен проект на нейния основател – OpenAI.

Според информацията последната разработка от Worldcoin е въвеждането на техния крипто портфейл, наречен World App. Този портфейл е неразделна част от екосистемата на Worldcoin, предлагайки функции като удостоверяване на самоличността чрез World ID.

Потребителите могат да използват портфейла и за изпращане и получаване на Worldcoin и други дигитални активи.

World ID служи като дигитален паспорт, който дава възможност на лицата да удостоверяват самоличността си, без да нарушават неприкосновеността на личния си живот чрез споделяне на прекомерна лична информация.

Усъвършенстване на биометричната верификация в криптовалутата Worldcoin има за цел да въведе в света на криптовалутите стандарти за биометрична верификация, подобни на тези, които обикновено се срещат в банковите приложения.

Понастоящем крипто портфейлите изостават във възприемането на методите за биометрична верификация.

По същество Tools for Humanity, компанията, която ръководи проекта Worldcoin, се стреми да запази неприкосновеността на личния живот и достъпността, присъщи на криптовалутите, които не изискват официални документи или идентификационни номера за транзакции.

Визията на Олтман обаче включва въвеждането на по-строга проверка на потребителите въз основа на биометрична автентификация.

За тази цел компанията е разработила устройство за биометрични изображения, наречено Orb. За разлика от традиционните финансови системи, Orb не свързва биометричните профили с други идентификационни фактори.

Неговата единствена цел е да проверява автентичността на човешките потребители.

Заснетите биометрични данни се съхраняват по сигурен начин в мрежата на Polygon, без да се свързват с името на потребителя или друга идентифицираща информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.