НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Ще изчезне ли Terra (LUNA) след скорошните събития?

МАЙ. 13, 2022 18:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ще изчезне ли Terra (LUNA) след скорошните събития?

Някои проекти са били по-сериозно засегнати от мечия пазар от други.

Въпреки това, нито една монета не е претърпяла по-големи трудности от LUNA, токенът за управление, който стои в основата на екосистемата на Terra.


LUNA се срина


Според CoinMarketCap, стабилната монета UST се търгува на $0.17 към момента на писане. Множество токени на крипто пазара бяха засегнати от пазарната волатилност, като Биткойн падна под $27,000 до 16-месечно дъно, а Етериум падна под $2,000 за първи път от юли 2021 г.


Най-голямата борса за криптовалути в света заяви, че ще прекрати фючърсните си договори с Tether (USDT), маржинирани с Terra (LUNA), след почти 100-процентово намаление на цената, което струва милиони долари на крипто общността.


Приблизително два часа след като Binance сподели за премахването, Terra затвори цялата си мрежа, оставяйки циркулиращия запас от 34 милиарда LUNA замразени, преди да го активира отново.


Binance премахва LUNA


Binance обяви, че ще премахне кръстосаните и изолирани двойки с маржин, двойките за спот търговия, BUSD безсрочните договори за монетата, като по този начин изоставят напълно доскоро популярната криптовалута.


В блог публикация, споделена в четвъртък, Binance обяви, че ще предприеме “предпазни действия” по отношение на своите безсрочни договори LUNA/USDT, като планира да премахне двойката, ако цената ѝ падне под 0.005 USDT.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн притежателите капитулират - Уили Ву

В сряда борсата промени нивата на ливъридж и маржин за договори, свързани с LUNA, като определи максималния ливъридж за позиции под 50,000 до 8х.


Като най-голямата борса за криптовалута по обем на търговия, решението на Binance засяга най-големия брой търговци. Coinbase има повече регистрирани потребители и по-голямо присъствие в Съединените щати, въпреки че LUNA никога не е била в списъка на платформата.


Главният изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, представи стратегия за възстановяване на UST и LUNA. Куон препоръча масовото унищожаване на UST, за да се намали количеството на алгоритмичната стабилна монета и да се стабилизира нейната фиксация към долара.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano китовете изкупуват големи количества ADA

Скокът на облекчението беше предизвикан от комбинация от фактори, включително силни настроения заради свръхпродаването на пазара, което накара търговците да правят поръчки за покупка при силно намален...
МАЙ. 17, 2022 07:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестицята на Binance в LUNA вече струва само $3,400

Борсата инвестира $3 милиона в екосистемата на Terra през 2018 г., като получи 15 милиона Luna токена. При пиковата цена на актива тази инвестиция е на стойност $1.6 милиарда, според Джао. Поради срив...
МАЙ. 16, 2022 16:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съветник на Luna Foundation Guard даде информация за резервите на проекта

Тето сподели за това на 16-ти май, като каза, че е време да наруши мълчанието и да информира общността за стъпките, които скоро ще бъдат предприети. Той каза, че балансовите резерви на Luna Foundation...
МАЙ. 16, 2022 14:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Циркулиращото предлагане на Terra (LUNA) скочи с почти 2,000,000%

Докато ефектът от загубата на фиксацията на Terra USD (UST) към долара продължава да оказва своето влияние, циркулиращото количество LUNA на Terra нарасна с над 1.9 милиона процента през последните се...
МАЙ. 16, 2022 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света