НАЧАЛО Биткойн

Ще достигне ли пазарът дъно след освобождаването на $3 милиарда в Биткойн от Mt. Gox?

юли 10, 2022 15:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще достигне ли пазарът дъно след освобождаването на $3 милиарда в Биткойн от Mt. Gox?

137,000 BTC на стойност около $2.8 милиарда скоро ще бъдат пуснати на пазара като средства, загубени в резултат на хакването на Mt. Gox през 2011 г. и последвалата загуба на 850,000 BTC на стойност около $17.8 милиарда по днешна цена.

През 2014 г. Mt. Gox съобщи, че е открила 200,000 BTC, но тези монети досега бяха блокирани в съдебни спорове.

През ноември 2021 г. Mt. Gox публикува официален „План за възстановяване“ за връщане на изгубените средства на инвеститорите, които са загубили достъп до криптовалутите си преди около 7 години. След това, на 6 юли 2022 г., Mt. Gox и „рехабилитационният попечител“ Нобауаки Кобаяши изпратиха имейл до кредиторите, в който им дадоха възможност да получат USD, BTC или BCH. Новината ни доближава повече от всякога до окончателното освобождаване на средства за кредиторите.

Ще се отразят ли монетите на Mt. Gox на цената на Биткойн?

Както отбеляза криптоаналитикът и водещ на Crypto Banter Майлс Дойчър, много инвеститори се притесняват, че освобождаването на 137,000 BTC може да предизвика опустошителен спад в цената на Биткойн поради засиления натиск за продажба.

Някои дори изказаха теорията, че понижението на цената на Биткойн може да съвпадне със сливането на Етериум, което да доведе до реализирането на „The Flippening„, където Етериум изпреварва Биткойн по пазарна капитализация, и би могло да се случи, ако Биткойн спадне до $10,000 – а Етериум поскъпне с 30% спрямо сегашната си цена.

Опасенията обаче може да се окажат неоснователни, тъй като много кредитори вече са продали вземанията си на криптофондове. Групи като Fortress Investment Group LLC предложиха на кредиторите предсрочно изплащане на суми между $600 и $1,300 в брой. Майкъл Хуриган, управляващ директор във Fortress, беше цитиран да казва:

Вместо да чакаме още от 1 до 1.5 години, ние предлагаме опция за ликвидност на кредиторите, които искат да получат пари в брой или BTC сега.

Освен това кредиторите, които все още не са предприели ранно уреждане на спора, може да не желаят да ликвидират незабавно своите BTC. Разумно е да се предположи, че много от тези, които получават плащане с Биткойн, е по-вероятно да го изпратят в  студено съхранение (офлайн), отколкото да го продадат, когато Биткойн е спаднал с над 60% от историческия си връх.

Възможно е някои от освободените средства да намерят своя път към алткойни като Етериум (ETH). Преди 2014 г. почти нямаше алтернативи на Биткойн, докато през 2022 г. хиляди криптопроекти биха могли да видят приток на инвестиции.

Какво ще стане, ако въпросните Биткойн монети бъдат ликвидирани?

Част от тези BTC вече е продаден преди предстоящото освобождаване. През 2018 г. 24,658 BTC (на стойност $260 милиона по това време) бяха продадени от Кобаяши по време на събрание на кредиторите. 

Продажбата беше необходима и целесъобразна, за да се набави подходяща сума пари, за да се гарантират интересите на кредиторите за главницата и обезщетенията за забава на установените и неустановените вземания по несъстоятелността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Инвеститорите трупат Cardano (ADA) преди хард форка

Ликвидацията отбеляза върха на бичия пазар през 2017 г., както се вижда от графиката по-долу. Цената на Биткойн спадна след намаляването на броя на BTC, държани от Mt Gox, което доведе до мечия пазар през 2018 г., от който тя не се възстанови до края на 2020 г.

Ако освобождаването на останалите средства на Mt Gox има подобен ефект върху цената на Биткойн, тя вероятно ще спадне под $10,000. Въпреки това дори през последните месеци се наблюдаваше равностоен натиск за продажба на Биткойн от страни като Luna Foundation Guard, Three Arrows Capital и миньори на Биткойн.

LFG продаде Биткойн на стойност няколко милиарда долара, което имаше незначителен ефект върху Биткойн, тъй като пазарът абсорбираше натиска на продажбите. През следващите седмици след събитието цената на Биткойн все пак се понижи поради промяна в пазарните убеждения и общите глобални перспективи. Пазарите може и да абсорбират всички продажби от кредиторите на Mt. Gox, но социалните настроения на ранните притежатели на BTC, които се отказват от монетите си, може да създадат мечи настроения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене

Биткойн го очаква финален спад, твърдят анализатори

Крипто трейдърът, който предвиди срива на Биткойн по време на мечия пазар от 2018 г., прогнозира предстояща фаза на капитулация за BTC.

септември 27, 2022 12:52 1 мин. четене

Биткойн: Активът е изправен само срещу насрещни ветрове

Създателите на една от водещите фирми за блокчейн анализ коментираха Биткойн, след като Федералният резерв отново повиши лихвения процент.

септември 26, 2022 12:32 1 мин. четене

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене