НАЧАЛО Крипто Крими

Севернокорейски хакери се представят за азиатска фирма за рисков капитал и търсят жертви в LinkedIn

30.04.2024 0:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Севернокорейски хакери се представят за азиатска фирма за рисков капитал и търсят жертви в LinkedIn

Хакерската група Lazarus, известна с връзките си със Северна Корея, отново се появи на радара за киберсигурност.

Използвайки сложни тактики, те се опитаха да се представят за Fenbushi Capital, известна азиатска фирма за рисков капитал, по-специално в LinkedIn. SlowMist, фирма за блокчейн сигурност, алармира за тази нова вълна от киберпрестъпления.

Техният начин на действие включва таргетиране на нищо неподозиращи потребители на LinkedIn, особено тези с опит в крипто пространството, чрез сложни фишинг схеми.

Неотдавнашният фокус на Lazarus Group върху LinkedIn бележи значителна промяна в тактиката им, подчертавайки нарастващото значение на платформата в областта на киберзаплахите. Като се представят за Fenbushi Capital и използват LinkedIn, те са успели да проникнат в дигиталното пространство, представлявайки пряка заплаха за сигурността и финансовото благополучие на потребителите.

Предупреждението на SlowMist служи като своевременно напомняне на хората да проявяват предпазливост и бдителност, особено когато се ангажират с непознати профили или инвестиционни възможности в социалните медийни платформи.

Освен това дейностите на Lazarus Group се простират отвъд обикновеното представяне, като скорошни доклади показват тяхното участие в широкомащабни атаки за експлоатация в пространството на криптовалутите.

Тези развития подчертават продължаващите предизвикателства, породени от киберзаплахите в секторите на блокчейн и криптовалутите. Въпреки че тези технологии предлагат безпрецедентни възможности за иновации и финансово включване, те също така представляват доходоносни цели за злонамерени участници като Lazarus Group.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.