НАЧАЛО Крипто Крими

Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

25.04.2024 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските власти арестуваха основателите на крипто портфейл заради пране на пари

В значително развитие властите на САЩ арестуваха Кеоне Родригез и Уилям Хил съоснователите на Samourai Wallet, по обвинения, свързани с управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и заговор за извършване на пране на пари.

Арестът следва задълбочено разследване, проведено от Министерството на правосъдието (DoJ) на Съединените щати в сътрудничество с Службата за вътрешни приходи и ФБР.

Обвинителният акт, разпечатан от Министерството на правосъдието, твърди, че Samourai Wallet, услуга за смесване на криптовалути, е улеснила изпирането на над $100 милиона от престъпни приходи, включително средства, произхождащи от незаконни източници като Silk Road и Hydra Market.

Според DoJ, Samurai Wallet се твърди, че е извършил над $2 милиарда в незаконни транзакции, като е спечелил значителни такси в процеса.

Услугата за смесване на криптовалута предлага функции като „Whirlpool“, която координира обмена на криптовалута между потребителите, за да предотврати проследяването в блокчейна, и „Ricochet“, която добавя ненужни междинни транзакции, за да скрие произхода на партидите с криптовалута.

Тези функции обработиха общо над 80,000 BTC (на стойност над $2 милиарда), като Samourai Wallet натрупа значителни такси, оценени на $3.4 милиона за транзакции от Whirlpool и $1,1 милиона за транзакции от Ricochet.

В хода на съдебното производство Родригес е арестуван и се очаква да се яви пред американски съдия в Западния окръг на Пенсилвания. Хил е арестуван в Португалия, а САЩ възнамеряват да поискат екстрадирането му за съдебен процес. И двамата са заплашени от присъди до 5 години затвор.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.