НАЧАЛО Крипто Крими

Севернокорейски хакери изпраха 17,000 ETH от Harmony

януари 31, 2023 11:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Севернокорейски хакери изпраха 17,000 ETH от Harmony

През уикенда свързаната със Северна Корея Lazarus Group изпра 17,000 ETH, получени от хака на Harmony, който извърши миналата година.

Lazarus Group, хакерската група, свързана със Северна Корея, е изпрала 17,000 ETH от атаката на моста Harmony, която извърши миналата година. Преводите са извършени през уикенда, а общата сума надхвърля $27 милиона.

Анализаторите на криптопазара и блокчейн изследователят ZachXBT публикуваха информация за движението на средствата на 29 януари. Той първо забеляза, че Lazarus е прехвърлил 11,304 ETH, като изброи основните участващи адреси.

Средствата са били изпратени на шест борси, а ZachXBT отбеляза 14 адреса, които са били свързани с тегления на BTC. Някои борси са замразили средствата, въпреки че не е ясно каква част от тях са били замразени, след като средствата са започнали да се движат.

Това е пореден ход от страна, за която е известно, че таргетира крипто сектора, като мнозина смятат, че средствата отиват за финансиране на програмата ѝ за ядрени ракети. Много анализи свързват Lazarus Group с няколко атаки на криптопазара.

По-рано този месец бяха прехвърлени $63.5 милиона, откраднати от Harmony

Това е вторият път, в който средства, свързани с Lazarus Group, се преместват този месец. В средата на януари групата прехвърли $63.5 милионаа от същата атака на Harmony. С това общата сума, изпрана този месец, достига около $93.5 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн


Ако групата желае да изпере пари, което предполага, че Северна Корея подсилва хазната си, може да се случат още такива трансфери на средства. Групата е извършвала и други атаки на криптопазара, а други такива средства, които чакат за прехвърляне, може би съществуват.

ФБР: Lazarus Group стои зад хака на Harmony

Миналата седмица ФБР потвърди, че Lazarus Group стои зад атаката на моста Harmony. По това време Binance и Huobi успяха да възстановят над 124 BTC. Междуверижните мостове се превърнаха в предпочитана мишена за атаки, като това съставлява 50% от всички DeFi експлойти.

Може би най-значимата атака, която се проведе през миналата година, беше атаката на Ronin от страна на Lazarus Group, в която бяха откраднати над $600 милиона. Тя подтикна DeFi компаниите да дадат приоритет на сигурността, макар че злонамерените личности изглежда все още таргетират DeFi пазара, търсейки слабости.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене

Подозрения за участие на Северна Корея в хакерската атака срещу Euler Finance

Крипто общността следи отблизо най-големия хак при децентрализираните финанси (DeFi) за 2023 г., заради който Euler Finance загуби $197 милиона.

март 19, 2023 21:00 2 мин. четене

Мистериозен хакер връща $5.4 милиона на DeFi протокола Euler Finance

Според ZachXBT, лицето, което е експлоатирало Euler Finance, е върнало в събота 3,000 Етериум токена (ETH) на стойност около $5.4 милиона в DeFi протокола за кредитиране.

март 18, 2023 19:00 2 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд и други директори са присвоили $3.2 милиарда от FTX

Ръководството на FTX разкри, че висши ръководители на крипто борсата, включително Сам Банкман-Фрийд, са получили плащания и заеми на обща стойност $3.2 милиарда, предимно от дъщерното дружество на компанията – Alameda Research.

март 16, 2023 17:00 1 мин. четене