НАЧАЛО Други

Сериозен спад на обема на търговия на индийските крипто борси

април 13, 2022 9:10 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен спад на обема на търговия на индийските крипто борси

Последните данни за обема на търговия на индийските крипто борси разкриват значителен спад в търговските практики сред индийците само десет дни след прилагането на данъчното правило.

Новото индийско правило за данък върху криптовалутите от 30% влезе в сила на 1-ви април, въпреки че много заинтересовани страни и борсови оператори предупреждават за неблагоприятните му ефекти.

Доклад, споделен от индийската аналитична блокчейн фирма Crebaco, показва, че обемът на търговия на най-добрите индийски крипто борси е намалял до 70% през последните 10 дни.

Обемът на търговия на WazirX, водещата крипто борса в Индия, намаля от $47.8 милиона на 1-ви април до $13.2 милиона на 10-ти април. Търговският обем на CoinDCX спадна от $12.16 милиона на $5.76 милиона, следван от Bitbns с общ спад от 41.29% в последните десет дни.

Освен суровите закони за крипто данъци, директно вдъхновени от законите за хазарта в Индия, много партньори за обработка на плащания, които предлагат достъп до унифициран интерфейс за плащания (UPI), също прекъснаха връзките си с крипто борсите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Този алткойн скочи с 80% докато пазарът е на червено

Наскоро Coinbase трябваше да спре опцията за крипто плащане само ден след откриването на своите услуги за крипто търговия за индийци. Докато платежните процесори като MobiKwik прекъснаха връзките си с WazirX и други крипто борси след скорошно предупреждение от правителството.

Интересно е, че въпреки че крипто данъците се основават на законите за хазарта, приложенията за фантастични спортове и хазарт в страната имат пълен достъп до всички форми на интеграция на плащане, включително UPI.

Много заинтересовани страни в крипто общността предупредиха, че тези непрактични данъчни мерки и добавени ограничения върху крипто търговията биха навредили повече на процъфтяващата крипто икономика в страната и ранните ефекти са видими.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене