НАЧАЛО Алткойни

Сериозен ръст на общата заключена сума в ETH 2.0

юни 6, 2022 8:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен ръст на общата заключена сума в ETH 2.0

Според данни от Glassnode, общият брой етери (ETH), заключен в ETH 2.0, е надхвърлил 12,764 милиона, тъй като мрежата от първи слой е все по-близо до надграждане до алгоритъма за доказателство за залог.

Откакто стейкингът на ETH 2.0 стартира активно през ноември 2020 г., 398,000 уникални валидатори са депозирали ETH във т.нар. Beacon Chain с 19,800 допълнителни валидатори, включени през последните близо 30 дни. Общият брой на заложените етери сега е еквивалентен на 10.73% от циркулиращото предлагане и е на стойност приблизително $23.2 милиарда по днешните цени.

Стейкингът включва депозиране на 32 ETH за активиране на софтуера за валидиране. Точно както начина, по който блокчейн мрежите, базирани на алгоритъма за доказателство за работа (като Биткойн) разчитат на миньорите за валидиране на транзакции, консенсусният механизмът за доказателство за залог разчита на тези, които стейкват да валидират транзакции чрез стартиране на нодове. 

Това поддържа блокчейна сигурен, награждавайки участниците с ETH в процеса. Според данни от Staking Rewards валидаторите в момента получават 4.14% годишни награди за стейкинг на ETH 2.0.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Над 145 ETH са откраднати чрез Discord групите на Bored Ape Yacht Club и OtherSide

ETH 2.0. известен също като „Serenity“ е многоетапна промяна на мрежата на Етериум от доказателство за работа към консенсусен механизъм за доказателство за залог. Актуализацията е насочена към подобряване на мащабируемостта, ефективността и скоростта на мрежата. Настоящата PoW мрежа е обременена от няколко недостатъка, като най-лошият от тях са високите такси за газ.

Етериум все още е най-развитата блокчейн мрежа и привлича най-висок процент проекти, влизащи в Web3. Мрежата има и най-голям брой транзакции, което понякога причинява претоварване, което води до прекомерни цени.

Преходът на Етериум към PoS се разпределя в три фази, веригата Beacon, ‘сливането‘ и шардинг. На върха на тези фази са по-малки тестови мрежи, целящи да позволят на разработчиците да тестват приложения и функции в контролирана среда. Понастоящем ETH 2.0 е в така наречената публична тестова мрежа „Ropsten“, основен сух тест преди сливането през август.

Освен гореспоменатите подобрения, след като ETH 2.0 премине към основна мрежа, мрежата ще може да обработва до 100,000 транзакции в секунда. В момента PoW мрежата поддържа само около 30 транзакции в секунда, което обяснява непрестанния проблем с таксите за газ. Очаква се ETH 2.0 също така да намали въглеродния отпечатък на мрежата с 99%, като позиционира криптовалутата като големия „зелен“ избор за крипто разработчиците и потребителите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?

Крипто анализатор, който предвиди края на бичия пазар на криптовалути, сега прогнозира големи отскоци за Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL).

септември 25, 2022 18:38 1 мин. четене

Етериум (ETH) не е ценна книга, подчерта CEO-то на Ripple

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус заяви, че крипто портфолиото му включва Етериум (ETH). 

септември 25, 2022 17:36 1 мин. четене

XRP: Анализатор разглежда какво предстои за актива покрай делото

Популярен крипто анализатор прогнозира големи печалби за криптовалутата на блокчейн компанията Ripple – XRP.

септември 25, 2022 16:02 1 мин. четене

Tether пуска USDT в мрежата на Polkadot

Tether пусна своята стабилна монета USDT в мрежата на Polkadot, съобщи компанията в изявление от петък.

септември 25, 2022 10:23 1 мин. четене