НАЧАЛО Блокчейн

Дългоочакваното сливане на Етериум може да се случи през август

МАЙ. 20, 2022 20:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Дългоочакваното сливане на Етериум може да се случи през август

Дългоочакваната миграция на Етериум към консенсусен механизъм за доказателство на залог (PoS), която многократно беше отлагана, изглежда ще се случи някъде през август.

Престън Ван Лун, основен разработчик на Етериум мрежата, каза на присъстващите на конференцията Permisionless, че преходът, известен като "the Merge" или "сливането", ще се случи през август, ако всичко се развие по план.


Ван Лун каза на 5000-те присъстващи, че екипът иска да направи прехода, преди така наречената „трудностна бомба“ да разгради мрежата, както е планирано.


Доколкото знаем, ако всичко върви по план, [очакваме да е] Август. Ако не трябва да местим [трудностната бомба], нека го направим възможно най-скоро.


Изследователят на Етериум, Джъстин Дрейк, заяви, че гарантирането за бързото протичане на сливането е основен приоритет, споделяйки своето „силно желание това да се случи през август“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
: Какво да очакваме от дискусията "CBDC:Авангарда на финансите"?


„Трудностната бомба“ се отнася до програмата, кодирана в блокчейна на Етериум, която умишлено забавя мрежата. Той е проектиран да насърчи прехода към PoS, като затруднява миньорите да останат на веригата за доказателство за работа (PoW) след сливането.


На 11 април разработчикът на Етериум Тим Бейко обяви, че сливането отново е отложено. Бейко каза, че прехода няма да бъде проведен през юни, както се очакваше. Според него, разработчиците трябва да действат бързо, за да избегнат трудностната бомба, в противен случай ще трябва да въведат още една актуализация, за да я забавят.


Ако сливането бъде успешно реализирано през август, последното постижение от пътната карта на Етериум, актуализацията на шарднатите вериги се предвижда да започне в началото на 2023 г. Дотогава обаче мрежата ще продължи да използва мрежи от втори слой като Polygon и Optimism за справяне с мащабируемост и големи обеми на транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (13)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Cardano с поредното важно постижение преди хард форка

"Днес имаме удоволствието да съобщим, че екипът на IOG успешно маркира и пусна нод на Cardano 1.35.0, за който можем да потвърдим, че ще бъде последният кандидат за пускането на основната мрежа Vasil"...
ЮНИ. 27, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво означава доминацията на Lido в стейкинга за бъдещето на Етериум

Процесът на гласуване е резултат от едномесечно обсъждане на доминиращата позиция на Lido в областта на стейкинга и дали тя трябва да се ограничи, за да се минимизират потенциалните рискове от централ...
ЮНИ. 25, 2022 16:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ronin на Axie Infinity ще бъде рестартиран следващата седмица

Екипът за разработка на Ronin, финансиран от Sky Mavis (създателя на Axie Infinity), потвърди в публикация в Twitter вчера, че мостът ще бъде рестартиран на 28 юни. По-рано екипът разработчици беше пл...
ЮНИ. 24, 2022 13:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хард форкът на Cardano беше отложен заради срива на Terra - Чарлз Хоскинсън

В ново видео Хоскинсън отбеляза, че екипът по разработката на Cardano е решил да прояви предпазливост, преди да се премине към хард форка Vasil след срива на екосистемата Terra. Главният изпълнителен ...
ЮНИ. 24, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света