НАЧАЛО Регулации

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

03.10.2022 16:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Бил Хагърти от Тенеси представи “Закона за дигиталната яснота от 2022 г.” като средство за предпазване на крипто борсите от прекомерните правомощия на SEC. Той също така се застъпва за осигуряването на регулаторна яснота относно начина, по който трябва да се класифицират дигиталните активи.

Сенаторът твърди, че регулаторната неяснота затруднява инвестициите и създаването на работни места за крипто компаниите работещи в САЩ, като възпрепятства растежа на индустрията.

В съобщение за медиите Хагърти съобщи:

Настоящата липса на регулаторна яснота за дигитални активи поставя предприемачите и компаниите пред избор. А именно да се ориентират в значителната регулаторна неяснота в САЩ или да се преместят в чужбина на пазари с ясни регулации за дигиталните активи.

За съжаление, тази несигурност обезкуражава инвестициите и създаването на работни места тук, в Америка и застрашава водещата роля на страната в тази трансформираща се технология, в толкова важен момент.

Това законодателство е важна стъпка към осигуряването на така необходимата сигурност за посредниците в областта на дигиталните активи и премахването на бариерите за навлизане, които понастоящем възпрепятстват растежа и ликвидността на пазарите на криптовалути в САЩ.

Не бяха дадени конкретни подробности относно това кои действия на SEC ще бъдат обхванати от законопроекта за защита на крипто борсите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко криптовалути държат банките по света?


По-рано тази година Хагърти представи и “Закон за прозрачност на стабилните монети” – законопроект, който ще изясни кои крипто активи се определят като стабилни монети и как трябва да бъдат обезпечени.

Законопроектът ще задължи стабилните монети да бъдат обезпечени с щатски долари или държавни ценни книжа с падеж под 12 месеца. Той също така ще изисква от емитентите на криптоактиви, обезпечени с долари, да оповестяват резервите си в одитирани отчети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американското правителство прие нов законопроект за криптовалутите

Камарата на представителите на САЩ одобри нов законопроект за крипто, наречен Закон за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT21).

23.05.2024 8:30 2 мин. четене

Uniswap отговори на “нападките” на SEC

Uniswap Labs, структурата, която стои зад известната децентрализирана платформа за търговия Uniswap, оспори потенциално регулаторно действие от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) с аргумента, че криптовалутите не трябва да се класифицират като ценни книжа, а по-скоро като дигитални активи, подобни на PDF файловете.

22.05.2024 22:30 2 мин. четене

Европа одобри първия в света закон за изкуствен интелект

Във вторник министрите на ЕС одобриха новаторски закон, който регулира използването на изкуствен интелект в чувствителни сектори като органите на реда.

21.05.2024 20:00 2 мин. четене

Бразилия планира да регулира крипто сектора до края на 2024 година

В понеделник централната банка на Бразилия обяви, че ще въведе поетапно регулиране на криптоактивите и доставчиците на услуги за виртуални активи, като регулаторните предложения се очакват до края на тази година.

21.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.