НАЧАЛО Регулации

Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

октомври 3, 2022 16:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сенатор от САЩ в помощ на крипто средата срещу SEC

Сенатор от Републиканската партия внася нов законопроект, който ще защитава платформите за крипто обмен от определени принудителни действия от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Бил Хагърти от Тенеси представи „Закона за дигиталната яснота от 2022 г.“ като средство за предпазване на крипто борсите от прекомерните правомощия на SEC. Той също така се застъпва за осигуряването на регулаторна яснота относно начина, по който трябва да се класифицират дигиталните активи.

Сенаторът твърди, че регулаторната неяснота затруднява инвестициите и създаването на работни места за крипто компаниите работещи в САЩ, като възпрепятства растежа на индустрията.

В съобщение за медиите Хагърти съобщи:

Настоящата липса на регулаторна яснота за дигитални активи поставя предприемачите и компаниите пред избор. А именно да се ориентират в значителната регулаторна неяснота в САЩ или да се преместят в чужбина на пазари с ясни регулации за дигиталните активи.

За съжаление, тази несигурност обезкуражава инвестициите и създаването на работни места тук, в Америка и застрашава водещата роля на страната в тази трансформираща се технология, в толкова важен момент.

Това законодателство е важна стъпка към осигуряването на така необходимата сигурност за посредниците в областта на дигиталните активи и премахването на бариерите за навлизане, които понастоящем възпрепятстват растежа и ликвидността на пазарите на криптовалути в САЩ.

Не бяха дадени конкретни подробности относно това кои действия на SEC ще бъдат обхванати от законопроекта за защита на крипто борсите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Колко криптовалути държат банките по света?


По-рано тази година Хагърти представи и „Закон за прозрачност на стабилните монети“ – законопроект, който ще изясни кои крипто активи се определят като стабилни монети и как трябва да бъдат обезпечени.

Законопроектът ще задължи стабилните монети да бъдат обезпечени с щатски долари или държавни ценни книжа с падеж под 12 месеца. Той също така ще изисква от емитентите на криптоактиви, обезпечени с долари, да оповестяват резервите си в одитирани отчети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене

Hex Trust получи лиценз да оперира в Дубай

Попечителят на дигитални активи Hex Trust получи лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Регулаторния орган за виртуални активи на Дубай (VARA) на 24 ноември, според прессъобщение на компанията.

ноември 24, 2022 17:18 1 мин. четене

Биткойн: Русия предлага ново законодателство за миньорите

Нов законопроект, внесен в Държавната дума (парламента на Русия), ще даде на крипто миньорите в страната два варианта за продажба на добитите от тях монети. 

ноември 21, 2022 13:11 1 мин. четене

Виталик Бутерин с критики към регулаторния подход на Сингапур

Опитът на Сингапур да регулира криптовалутите може да се окаже неуспешен като се има предвид скептичният ѝ подход към този клас активи.

ноември 21, 2022 11:04 1 мин. четене