НАЧАЛО Други

Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

юли 10, 2018 20:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

България е една от седемте държави основателки на IOTA (Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации), където членуват 44 данъчни администрации.

IOTA е международна организация, която осигурява форум за обмен на информация и добри практики, и създаване на мрежи от експерти в различни области от данъчното облагане. Мисията на Организацията е да подпомага сътрудничеството между данъчните администрации в Европейския регион и да подкрепя тяхното развитие съобразно индивидуалните им нужди.

+CityxChange ще тества технологията IOTA (MIOTA) Tangle в интелигентен градски проект, който току-що получи зелена светлина и финансиране от Европейския съюз.

След успешното партньорство с Тайпе, за да създаде първия проект за интелигентен град, базиран на блокчейн, IOTA заедно с +CityxChange ще поеме това много по-голямо предизвикателство през следващите пет години.

Проектът ще работи с градовете Тронхайм, Лимерик, Aлба Юлия, Писек, Сестао, Вору, и българския Смолян, за да станат интелигентни, положително-енергийни градове с цел да се използват цифровите услуги, за да генерират повече енергия, отколкото консумират и да споделят опита си с градове от цяла Европа.

IOTA, като част от този мечтателски проект, има още една възможност мрежата да докаже своята полезност в ситуация, в реалния свят, пред масовата аудитория. Платформата ще играе ключова роля в проекта +CityxChange, като предлага подкрепа за вземане на решения и осигурява инструментите, които участниците изискват да бъде успешно. Надеждата е крайният резултат да бъде положителен енергиен блок, който намалява използването на енергия и разхищаването, използвайки peer-to-peer търговия чрез гъвкав местен депозитар.

Тъй като това е обществен проект, +CityxChange търси промяна отгоре до долу, при поведението на местните власти в потреблението на енергия. Според ръководителя на бизнес развитието в IOTA, Уилфред Пимента:

Интелигентните градове са едни от най-бързо развиващите се междусекторни сфери на иновации за IOTA. Като се основаваме на нашата работа и партньорства в областта на мобилността, енергията или пазара на данни, тези интелигентни градски екосистеми обединяват всичко. Консорциумът +CityxChange събира много публични и частни партньори около една амбициозна инициатива за открита иновация и съвместно създаване. Това съвпада на 100% с визията на Фондация IOTA и нямаме търпение да започне.

Под ръководството на Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU), тези седем града ще разработят и тестват нови решения заедно с впечатляващ списък от 11 големи предприятия, 9 малки и средни предприятия, 3 организации с нестопанска цел и 2 университета:

IES R & D, Powel AS, Университет в Лимерик, Енергийна агенция Пловдив, Future Analytics Consulting, Research2Market Solutions, ISOCARP, Trønder Energi Kraft AS, ABB Norway, ATB, АVIS Budget Group, Statkraft Varme AS, ESB Innovation RoI Ltd, ESB Networks, Ove Arup & Partners SAU, FourC AS, R.Kjeldsberg, SmartMower, Space Engaged, Collaborativa, Officinae Verdi, Фондация IOTA, NHP Eiendom и GKinetic Energy Ltd.

Проектът се очаква да стартира на 1 януари 2019 г. Целият проект ще бъде финансиран съвместно с 20 млн. Евро, идващи от Европейската програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. Това ще бъде съчетано с 10 млн. Евро от някои от партньорите по проекта, които ще осигурят внедряването им в първите два проекта на градовете Лимерик и Трондхайм.

Успешното предприемане на проект с такъв размер може да доведе до разрушаване или подобряване на платформата на IOTA. Успехът може да доведе до масово приемане на платформата от малки и големи фирми в Европа и света. Съосновател и съпредседател на Фондация IOTA, David Sønstebø добавя:

Фондацията е развълнувана от одобрението на първия официален „Хоризонт 2020“ проект, в който активно участваме. Да можеш да изследваш и демонстрираш полезността на IOTA в контекста на интелигентния град, в много градове в цяла Европа, ще бъде изключително ценно. Фактът, че NTNU, най-големият университет в Норвегия, е начело на тези усилия е огромен. Ние имаме добри отношения с NTNU и община Тронхайм от доста време и Фондацията очаква това сътрудничество да укрепи нашите връзки и резултати. Като норвежец, аз лично съм изключително развълнуван за този проект.

Криптовалутата на IOTA не реагира на новините, като спада с още 4,8% през деня и се търгува на малко над $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец

Според данни от The Block, септември е петият пореден месец, през който обемите на обмен на фиатни валути намаляват.

октомври 3, 2022 19:44 1 мин. четене

Русия ще снабди Казахстан с електроенергия за копаене на крипто

Русия се готви да предостави на Казахстан допълнителна енергия, необходима за функционирането на ферми за добив на криптовалути в централноазиатската държава.

октомври 3, 2022 18:55 1 мин. четене

Credit Suisse на ръба на колапс – какво да следим?

През Q3 на 2022 г. акциите спаднаха поради инвазията в Украйна и повишаването на цените на енергията в Европа, и Обединеното кралство. 

октомври 3, 2022 15:26 1 мин. четене

Колко криптовалути държат банките по света?

Според последния доклад на Базелския комитет глобалната банкова експозиция към криптовалути възлиза на 0.01%, тъй като 19-те най-големи финансови институции притежават криптовалути на стойност 9.4 милиарда евро, което се равнява на 0.14% експозиция.

октомври 3, 2022 14:16 1 мин. четене