НАЧАЛО Други

Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

юли 10, 2018 20:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Седем европейски града ще започнат да работят с IOTA, един от които е в България

България е една от седемте държави основателки на IOTA (Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации), където членуват 44 данъчни администрации.

IOTA е международна организация, която осигурява форум за обмен на информация и добри практики, и създаване на мрежи от експерти в различни области от данъчното облагане. Мисията на Организацията е да подпомага сътрудничеството между данъчните администрации в Европейския регион и да подкрепя тяхното развитие съобразно индивидуалните им нужди.

+CityxChange ще тества технологията IOTA (MIOTA) Tangle в интелигентен градски проект, който току-що получи зелена светлина и финансиране от Европейския съюз.

След успешното партньорство с Тайпе, за да създаде първия проект за интелигентен град, базиран на блокчейн, IOTA заедно с +CityxChange ще поеме това много по-голямо предизвикателство през следващите пет години.

Проектът ще работи с градовете Тронхайм, Лимерик, Aлба Юлия, Писек, Сестао, Вору, и българския Смолян, за да станат интелигентни, положително-енергийни градове с цел да се използват цифровите услуги, за да генерират повече енергия, отколкото консумират и да споделят опита си с градове от цяла Европа.

IOTA, като част от този мечтателски проект, има още една възможност мрежата да докаже своята полезност в ситуация, в реалния свят, пред масовата аудитория. Платформата ще играе ключова роля в проекта +CityxChange, като предлага подкрепа за вземане на решения и осигурява инструментите, които участниците изискват да бъде успешно. Надеждата е крайният резултат да бъде положителен енергиен блок, който намалява използването на енергия и разхищаването, използвайки peer-to-peer търговия чрез гъвкав местен депозитар.

Тъй като това е обществен проект, +CityxChange търси промяна отгоре до долу, при поведението на местните власти в потреблението на енергия. Според ръководителя на бизнес развитието в IOTA, Уилфред Пимента:

Интелигентните градове са едни от най-бързо развиващите се междусекторни сфери на иновации за IOTA. Като се основаваме на нашата работа и партньорства в областта на мобилността, енергията или пазара на данни, тези интелигентни градски екосистеми обединяват всичко. Консорциумът +CityxChange събира много публични и частни партньори около една амбициозна инициатива за открита иновация и съвместно създаване. Това съвпада на 100% с визията на Фондация IOTA и нямаме търпение да започне.

Под ръководството на Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU), тези седем града ще разработят и тестват нови решения заедно с впечатляващ списък от 11 големи предприятия, 9 малки и средни предприятия, 3 организации с нестопанска цел и 2 университета:

IES R & D, Powel AS, Университет в Лимерик, Енергийна агенция Пловдив, Future Analytics Consulting, Research2Market Solutions, ISOCARP, Trønder Energi Kraft AS, ABB Norway, ATB, АVIS Budget Group, Statkraft Varme AS, ESB Innovation RoI Ltd, ESB Networks, Ove Arup & Partners SAU, FourC AS, R.Kjeldsberg, SmartMower, Space Engaged, Collaborativa, Officinae Verdi, Фондация IOTA, NHP Eiendom и GKinetic Energy Ltd.

Проектът се очаква да стартира на 1 януари 2019 г. Целият проект ще бъде финансиран съвместно с 20 млн. Евро, идващи от Европейската програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“. Това ще бъде съчетано с 10 млн. Евро от някои от партньорите по проекта, които ще осигурят внедряването им в първите два проекта на градовете Лимерик и Трондхайм.

Успешното предприемане на проект с такъв размер може да доведе до разрушаване или подобряване на платформата на IOTA. Успехът може да доведе до масово приемане на платформата от малки и големи фирми в Европа и света. Съосновател и съпредседател на Фондация IOTA, David Sønstebø добавя:

Фондацията е развълнувана от одобрението на първия официален „Хоризонт 2020“ проект, в който активно участваме. Да можеш да изследваш и демонстрираш полезността на IOTA в контекста на интелигентния град, в много градове в цяла Европа, ще бъде изключително ценно. Фактът, че NTNU, най-големият университет в Норвегия, е начело на тези усилия е огромен. Ние имаме добри отношения с NTNU и община Тронхайм от доста време и Фондацията очаква това сътрудничество да укрепи нашите връзки и резултати. Като норвежец, аз лично съм изключително развълнуван за този проект.

Криптовалутата на IOTA не реагира на новините, като спада с още 4,8% през деня и се търгува на малко над $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене