НАЧАЛО Крипто Крими

SEC завежда дело срещу още една от големите крипто борси

ноември 21, 2023 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC завежда дело срещу още една от големите крипто борси

Базираната в САЩ борса за криптовалути Kraken е изправена пред съдебни действия от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вследствие на обвинения в управление на онлайн платформа за търговия без надлежна регистрация в институцията.

Съобщава се, че искът на SEC срещу Kraken се фокусира върху работата им с нерегистрирана онлайн платформа за търговия с криптовалути. Комисията твърди, че от 2013 г. насам Kraken улеснява покупката и продажбата на криптоактиви, много от които се считат за инвестиционни договори съгласно американските закони за ценните книжа.

SEC твърди, че Kraken е действала като брокер, дилър, борса и клирингова къща за тези ценни книжа, без да спазва изискванията за регистрация на SEC. Вследствие на това Kraken е натрупала значителни такси и приходи от търговия, заобикаляйки разпоредбите, предназначени да предпазят инвеститорите.

Искът също така подчертава рисковите бизнес практики на Kraken, включително недостатъчния вътрешен контрол и водене на документация. Отбелязва се, че Kraken е смесила криптоактиви на клиенти на стойност над $33 милиарда със своите собствени, което е създало значителен риск за клиентите.

Освен това SEC твърди, че Kraken е държала над $5 милиарда парични средства на клиенти, като понякога ги е смесвала със собствените си средства и ги е използвала за оперативни разходи.

Правната позиция на SEC се основава на Закона за обмен на ценни книжа от 1934 г., предназначен за надзор на националните пазари на ценни книжа. Те твърдят, че дейностите на Kraken попадат в обхвата на американските закони за ценните книжа поради предлагането и продажбата на криптоактиви на тяхната платформа, наподобяващи инвестиционни договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.