НАЧАЛО Други

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

септември 29, 2022 20:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

Макар че криптовалутите обещават потенциална монетарна система без разрешение, те също така са свързани с много отговорности, отнасящи се до безопасното съхранение. Самопопечителството се отнася до практиката лично да притежавате собствените си частни ключове.

Засега е много тромаво човек да съхранява собствената си криптовалута, поради което много потребители са склонни да оставят токените си на борсите, въпреки че това обезсилва целия смисъл на криптовалутата.

Яковенко е убеден, че криптовалутите няма да могат да достигнат до масово приемане, докато няма удобно за потребителите решение за собствено съхранение. Проблемите със сигурността остават една от основните пречки за масовото приемане, според основателя на компанията.

Solana (SOL) влезе под светлината на прожекторите миналата година, превръщайки се в жизнеспособна алтернатива на Етериум (ETH) в сферата на децентрализираните финанси и NFT. Миналата седмица Яковенко прогнозира, че NFT могат да формират голям развлекателен франчайз от типа на Disney.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Според него Сливането на Етериум няма да наложи сериозни промени в крипто пространството поради факта, че има множество функциониращи блокчейн системи, базирани на доказателство за залог (PoS).

В интервю за Bloomberg, което се състоя на 21 септември, той посочи факта, че ъпгрейдът всъщност не подобрява мащабируемостта на Етериум. В същото време той призна Сливането като положително развитие за сектора.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Как да изкарвате пари с ChatGPT

В тази статия ще видите пет начина, по които можете да използвате ChatGPT, за да печелите пари, като например създаване на съдържание, проектиране на инструменти с изкуствен интелект и др.

май 30, 2023 8:00 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.