НАЧАЛО Други

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

септември 29, 2022 20:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

Макар че криптовалутите обещават потенциална монетарна система без разрешение, те също така са свързани с много отговорности, отнасящи се до безопасното съхранение. Самопопечителството се отнася до практиката лично да притежавате собствените си частни ключове.

Засега е много тромаво човек да съхранява собствената си криптовалута, поради което много потребители са склонни да оставят токените си на борсите, въпреки че това обезсилва целия смисъл на криптовалутата.

Яковенко е убеден, че криптовалутите няма да могат да достигнат до масово приемане, докато няма удобно за потребителите решение за собствено съхранение. Проблемите със сигурността остават една от основните пречки за масовото приемане, според основателя на компанията.

Solana (SOL) влезе под светлината на прожекторите миналата година, превръщайки се в жизнеспособна алтернатива на Етериум (ETH) в сферата на децентрализираните финанси и NFT. Миналата седмица Яковенко прогнозира, че NFT могат да формират голям развлекателен франчайз от типа на Disney.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Според него Сливането на Етериум няма да наложи сериозни промени в крипто пространството поради факта, че има множество функциониращи блокчейн системи, базирани на доказателство за залог (PoS).

В интервю за Bloomberg, което се състоя на 21 септември, той посочи факта, че ъпгрейдът всъщност не подобрява мащабируемостта на Етериум. В същото време той призна Сливането като положително развитие за сектора.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Binance събра $2 милиарда за спасителния фонд за индустрията

Binance се ангажира да предостави $2 милиарда на обявения наскоро спасителен фонд за крипто индустрията. 

ноември 26, 2022 12:51 1 мин. четене