НАЧАЛО Други

Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

29.09.2022 20:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Solana посочи основният проблем на крипто пространството

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко наскоро заяви пред Fortune, че проблемите със самопопечителството остават основната пречка за масовото приемане.

Макар че криптовалутите обещават потенциална монетарна система без разрешение, те също така са свързани с много отговорности, отнасящи се до безопасното съхранение. Самопопечителството се отнася до практиката лично да притежавате собствените си частни ключове.

Засега е много тромаво човек да съхранява собствената си криптовалута, поради което много потребители са склонни да оставят токените си на борсите, въпреки че това обезсилва целия смисъл на криптовалутата.

Яковенко е убеден, че криптовалутите няма да могат да достигнат до масово приемане, докато няма удобно за потребителите решение за собствено съхранение. Проблемите със сигурността остават една от основните пречки за масовото приемане, според основателя на компанията.

Solana (SOL) влезе под светлината на прожекторите миналата година, превръщайки се в жизнеспособна алтернатива на Етериум (ETH) в сферата на децентрализираните финанси и NFT. Миналата седмица Яковенко прогнозира, че NFT могат да формират голям развлекателен франчайз от типа на Disney.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Според него Сливането на Етериум няма да наложи сериозни промени в крипто пространството поради факта, че има множество функциониращи блокчейн системи, базирани на доказателство за залог (PoS).

В интервю за Bloomberg, което се състоя на 21 септември, той посочи факта, че ъпгрейдът всъщност не подобрява мащабируемостта на Етериум. В същото време той призна Сливането като положително развитие за сектора.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Политиката на Федералния резерв изкара милиарди на банките – но това вече приключи

Големите банки, включително JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup, отчетоха по-добри от очакваното печалби и приходи за първото тримесечие, което е сигнал за стабилна икономика.

14.04.2024 17:10 2 мин. четене

4 причини защо фондовия пазар ще продължава да чупи рекорди

Според стратег от Goldman Sachs тазгодишното рали на акциите обещава по-нататъшен растеж. Джон Флуд, ръководител на отдел “Търговия с акции в Северна и Южна Америка” в подразделението за глобално банкиране и пазари на Goldman, сподели своите виждания по време на неотдавнашен брифинг.

14.04.2024 17:00 2 мин. четене

2 криптовалути, които може да са по-добра инвестиция от златото

Златото бележи завиден възход, като през цялата година поставя нови рекордни стойности, привличайки значителен интерес от страна на инвеститорите на фона на повишено търсене.

14.04.2024 16:00 2 мин. четене

Предупреждение за глобалната икономика от директора на МВФ

Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд, отправи тържествено предупреждение относно състоянието на световната икономика.

14.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.