НАЧАЛО Регулации

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще обсъди блокчейн, крипто и основните рискове за инвеститорите на открито заседание през декември.

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и бързо променящите се условия на пазара с бързото развитие на новите технологии.


Според официалната страница за дискусии, панелът ще проучи нови начини за защита на инвеститорите, които желаят да получат експозиция на пазара на дигитални активи. Комисарите ще обсъдят оптимизирането на съществуващата в момента регулаторна рамка в съответствие с новосформираната, децентрализирана пазарна структура.


Основният риск е друга тема, която комисията очаква с нетърпение да разгледа, която включва обсъждане на различни блокчейн и DeFi технологии, базирани на крипто ETF и стабилни монети.


Пазарът все още не е реагирал на събитието като цяло, като всъщност може да има положителен резултат за цялата индустрия. Преди това SEC заяви, че ще позволи по-нататъшно одобрение на нови продукти само ако открие начин за правилно регулиране на тези продукти или пазара, на който те ще функционират.


Панелът ще включва специалисти от различни финансови компании и университети, включително Али Емдад, която работи като професор в Graves School of Business and Management в Morgan State University и е основател на Центъра за изследване на блокчейн и финансови технологии.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi


Блокчейн индустрията ще бъде представена и от Кристин Смит, изпълнителен директор в The Blockchain Association, която е компания, застъпваща се за по-нататъшното развитие и приемане на блокчейн мрежи чрез предоставяне на образование на държавни институции и непрекъснато застъпничество с комисии като SEC.


Панелната дискусия ще продължи около час и половина. След това комисията ще превключи темата на "Потенциалната роля на SEC в справянето с проблемите с финансовите злоупотреби в напреднала възраст".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Русия иска да забрани употребата и копаенето на криптовалути

Този ход е последният в глобалната репресия срещу криптовалутите, тъй като правителствата от Азия до Съединените щати се притесняват, че частно управляваните и силно нестабилни дигитални валути могат ...
ЯНУ. 23, 2022 00:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Представител на голям европейски регулатор иска забрана за копаенето на Биткойн

Той предложи да се даде предимство на доказателството за залог (PoS), алтернативен алгоритъм за консенсус, който се счита за по-енергийно ефективен:Решението е да се забрани доказателство за работа. Д...
ЯНУ. 19, 2022 22:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур налага ограничения на крипто рекламите

Насоките, които бяха издадени в понеделник, също предупредиха широката общественост за високите рискове, свързани с крипто пазара в допълнение към забрана на DPT компаниите да рекламират услугите си н...
ЯНУ. 17, 2022 23:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Властите във Великобритания забраниха две реклами на Crypto.com

Органът за стандарти за реклама на Обединеното кралство (ASA) забрани две реклами от Crypto.com в поредния си опит за ограничаване на рекламите в крипто пространството. Двете реклами се появиха съотве...
ЯНУ. 6, 2022 11:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света