НАЧАЛО Регулации

SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

НОЕ. 18, 2021 21:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 SEC на САЩ предполагаемо разследва крипто платформата BlockFi

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ е тръгнала след големия кредитор на криптовалути заради високи лихвени проценти, твърди нов доклад.

Базираната в Ню Джърси платформа за крипто заеми BlockFi привлече вниманието на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) поради предполагаемите си високи лихвени проценти по крипто заеми.


Според репортаж на Bloomberg в сряда (17-ти ноември 2021 г.), анонимен източник разкри, че SEC проверява BlockFi.


Твърди се, че кредитните продукти на компанията носят до 9.5% годишно, което е значително по-високо от средния лихвен процент за банкови сметки от 0.06%.


Разследването на SEC проверява дали продуктите на фирмата попадат в категорията ценни книжа и следователно попадат в обхвата на регулатора на САЩ. Но Зак Принс, главен изпълнителен директор на BlockFi, по-рано каза, че сметките на платформата не могат да бъдат класифицирани като ценни книжа.


Докато SEC е последният регулаторен орган, който се фокусира върху BlockFi, други държавни регулатори в САЩ също са предприели действия срещу компанията.


Както беше съобщено през юли, Бюрото за ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата за заеми да спре да предлага своята BlockFi лихвена сметка (BIA), заявявайки, че продуктът нарушава законите за ценните книжа.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Готови ли са алткойните да се възстановят?


Регулаторната агенция на Ню Йорк също нареди на фирмата да спре да приема нови клиенти от 22-ри юли.


Въпреки че SEC все още не е предприела никакви действия срещу BlockFi, през септември органът за наблюдение на ценните книжа заплаши да съди гиганта за обмен на криптовалути Coinbase, ако компанията стартира своята планирана програма за кредитиране. По-късно Coinbase прекрати услугата след нарастващия натиск от SEC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Разработват нов закон за криптовалутите в Южна Корея

FSC представи основна схема за разглеждане от Народното събрание при изграждането на новия закон за индустрията за виртуални активи. В него се съсредоточават около 10 предложения от законодатели за ви...
НОЕ. 26, 2021 09:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Cardano предлага различен регулаторен подход към крипто

В ново интервю за Thinking Crypto, главния изпълнителен директор на технологичната компания зад блокчейн платформата Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK), казва, че настоящите регулаторни подходи не...
НОЕ. 19, 2021 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кой ще бъде основният крипто регулатор в САЩ?

Към вторник "общият размер на пазара на дигитални активи е $2.7 трилиона и сред тези $2.7 трилиона близо 60% са комодити. Имайки това предвид, мисля, че е важно тази комисия да преразгледа и обмисли р...
ОКТ. 28, 2021 17:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света