НАЧАЛО Други

SEC се опитва да унищожи криптовалутите според Coinbase

01.06.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC се опитва да унищожи криптовалутите според Coinbase

В неотдавнашно заявление крипто борсата Coinbase обвини Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че се опитва да разруши крипто пазара.

Това изявление идва в момент, когато Coinbase настоява агенцията да създаде нова регулаторна рамка за сектора на дигиталните активи.

Миналия месец Coinbase се обърна към SEC с призив за създаване на правила, които да улеснят отговорното развитие на крипто индустрията в САЩ. В заключителното си изложение до Апелативния съд за Трети окръг борсата твърди, че базираните в САЩ фирми за дигитални активи са хванати в регулаторна „клопка 22“.

През изминалата година регулирането на дигиталните валути в САЩ бе гореща тема. Зачестилите съдебни спорове от страна на SEC срещу крипто компаниите подчертаха неефективността на стратегията за регулиране чрез прилагане, което застрашава жизнеспособността на индустрията в страната.

Това накара Coinbase да потърси нови регулаторни рамки от SEC по-рано този месец. Усилията им обаче все още не са дали резултат. В неотдавнашно кратко изложение Coinbase твърди, че SEC умишлено се опитва да унищожи крипто индустрията чрез регулаторния си подход.

Борсата разкритикува практиката на SEC да изисква спазване на изискванията от компаниите, само за да води обширни съдебни дела срещу тях за неспазване на изискванията. Те твърдят, че този модел предполага умишлен опит да се подкопае присъствието на индустрията в САЩ.

Това поведение представлява умишлено усилие за унищожаване на една индустрия чрез налагане на невъзможни изисквания и преследване на компаниите, които не ги изпълняват“, се отбелязва в съобщение. Освен това те твърдят, че чрез действията си SEC се опитва да предизвика значими промени в политиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.