НАЧАЛО Други

SEC срещу Ripple: Може ли частичната победа на Ripplе да бъде отменена?

02.08.2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC срещу Ripple: Може ли частичната победа на Ripplе да бъде отменена?

Бившият ръководител на Службата за прилагане на законодателството в областта на интернет на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) предположи, че неотдавнашното съдебно решение в делото срещу Ripple може да срещне трудности.

Според  Джон Рийд Старк, бивш служител на SEC, други съдилища изразяват скептицизъм по отношение на решението, което класифицира програмните продажби на XRP на Ripple като сделки, които не са свързани с ценни книжа.

Старк посочи решението на съдия Джед Раков от SDNY (Южен окръг на Ню Йорк), което позволява на SEC да продължи делото срещу Terraform Labs и нейния основател До Куон. С това решение се отхвърля разграничението, направено в делото Ripple, между публични и институционални продажби.

Съдия Раков коментира решението по делото Ripple-SEC, като разкритикува подхода на друг съдия в същия окръг за това, че не е направил ясно разграничение между купувачите.

Съдията твърди, че това разграничение не трябва да има значение при определянето на това дали ответниците са обещали печалби въз основа на своите усилия.

Старк потвърди убеждението си в публикация в блога си в LinkedIn, че решението за XRP вероятно ще бъде обжалвано и евентуално отменено, което показва, че то може да не е повод за празнуване.

От друга страна, главният технически директор (CTO) на Ripple, Дейвид Шварц, предложи различна гледна точка. Той смята, че решението може да се основава на уникални характеристики на конкретната схема и може да не е приложимо към типичните криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.