НАЧАЛО Други

SEC разследва Twitter за компроментиране на лични данни на потребителите

октомври 11, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC разследва Twitter за компроментиране на лични данни на потребителите

Понастоящем SEC провежда разследване на пробив в сигурността на Twitter, който се е случил преди придобиването на платформата от Илон Мъск.

Според неразкрити източници, запознати с въпроса, Комисията по ценните книжа и фондовите борси проверява действията на бивши високопоставени ръководители, за които се твърди, че не са съобщили на акционерите за тези опасения, свързани със защитата на личните данни.

Разследването разкри, че грешка в платформата на социалната медия е позволила на външни лица да получат достъп до имейл адресите на потребителите по време на възстановяване на паролата, което е довело до разкриване на самоличността на потребителите.

Сред въпросните ръководители са Нед Сегал, бивш главен финансов директор на Twitter, и Параг Агравал, бивш главен технологичен директор. Понастоящем няма официални обвинения в неправомерно поведение срещу нито един от бившите ръководители. Въпреки това докладът предполага, че те не са успели да въведат адекватни контролни механизми за отстраняване на тази грешка.

След придобиването на X (Twitter) за $44 милиарда от Илон Мъск и бившият финансов директор, и главният технически директор бяха освободени от постовете си. До момента нито един от тези ръководители не е направил публично изявление относно новото разследване на SEC.

През 2018 г. Twitter се сблъска с многобройни проблеми и нарушения на сигурността. Беше открит компютърен вирус, който разкри паролите на потребителите.

Освен това уязвимост в системата на X позволи да се идентифицират кодовете на държавите на потребителите, свързани с техните телефонни номера. След придобиването на платформата от Мъск Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) започна проверка на подробностите по сделката и предишните нарушения на сигурността.

В четвъртък агенцията подаде иск срещу Мъск с цел да го накара да даде показания относно това дали действията му, довели до придобиването на X, потенциално са нарушили законите за ценните книжа.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.