НАЧАЛО Алткойни

SEC се прицели в популярни токени в регулаторна схватка

май 12, 2023 20:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC се прицели в популярни токени в регулаторна схватка

Според статия, публикувана на 8 май в Wall Street Journal, SEC е обявила, че 76 криптовалути са нерегистрирани търговски марки.

По същество те вече се считат за незаконни, най-вече поради невъзможността им да се съобразят със съществуващите американски финансови закони.

Сред споменатите активи разпознаваеми имена като TerraUSD и FTT бяха определени като вредни за техните потребители. Това се отнася и за няколко известни токена, включително Ripple и Dash, които фигурират в списъка.

И все пак на хоризонта се очертава друг проблем: значителна част от тези токени са регистрирани на борси. Това предполага потенциал за бъдещи действия от страна на SEC.

Въпреки че агенцията вече е предприела мерки срещу Kraken, а регулаторите проверяват Binance, други предприятия могат да се сблъскат с по-сериозни последствия.

Всъщност те потенциално могат да бъдат обект на забрана, предвид предполагаемото им участие в незаконни дейности и застрашаването на средствата на инвеститорите.

Решението на SEC може да окаже значително въздействие върху Ripple, особено във връзка с текущите съдебни производства, срещу които компанията е изправена през последните три години.

Ако XRP официално бъде считана за незаконна, SEC може да приключи преждевременно правната битка и окончателно да признае Ripple за виновна.

Въпреки това, ако заемем по-оптимистична позиция, си струва да отбележим, че основните токени като Биткойн и Етериум остават незасегнати. Следователно е правдоподобно, че те все още могат да се използват безпрепятствено.

Въпреки това е възможно SEC в крайна сметка да насочи вниманието си и към тях.

И накрая, струва си да се признае, че американският регулаторен орган най-накрая предприе стъпки за осигуряване на яснота по отношение на своите разпоредби за криптовалутите.

Това би могло да подпомогне предприятията при спазването на приложимите закони и потенциално да разсее ескалиращата ситуация.

Следователно, може би сме на прага на значителни трансформации в индустрията, като ставаме свидетели на прехода от просто забрана на конкретни токени към потенциално въздействие върху цели общности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Цената на Solana (SOL) е доста подценена – Invest Answers

Според анонимният домакин на “InvestAnswers”, известен криптоаналитик, Solana (SOL) в момента е подценена в сравнение с конкурента си Етериум (ETH).

юни 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.