НАЧАЛО Регулации

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде "предупреждение за инвеститорите" относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

Регулаторният орган предупреждава, че инвестициите в областта на криптовалутите носят значителен риск и могат да изчезнат напълно.

SEC предупреди, че доставчиците на услуги, свързани с крипто активи, като например борси, могат да нарушат федералните закони за ценните книжа, ако не се регистрират в агенцията. Регулаторният орган също така предупреждава платформите, участващи в отпускането на заеми или залагането на крипто активи, че те могат да бъдат обект на федералните закони за ценните книжа.

Субектите, занимаващи се с крипто активи, биха могли да заблудят инвеститорите

SEC също така предупреди инвеститорите да не се доверяват на изявленията за “доказателство за резерви”, публикувани от дружества за криптовалути.

“Доказателство за резерви” е термин, използван от крипто субектите, включително платформите за търговия и тези, които емитират крипто ценни книжа, за да опише доброволен метод за предлагане на доказателства, че субектът разполага с достатъчно резервни активи, за да покрият клиентски средства и/или сметки в даден момент.

Крипто бизнесите може да предлагат тези видове оценки, за да убедят клиентите, че техните авоари са в безопасност и са на разположение при поискване. Въпреки това тези видове услуги може да не предоставят значима гаранция, че тези субекти разполагат с адекватни активи за обезпечаване на салдата на своите клиенти.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси издава Уелс известие до Coinbase

По-рано тази седмица SEC изпрати известие от Уелс до Coinbase, в което се твърди, че агенцията е взела предварително решение, с което препоръчва подаването на иск за принудително изпълнение срещу борсата.

Известието е насочено към “неопределена част” от изброените цифрови активи на Coinbase, услугата за залагане на компанията Coinbase Earn, институционалното ѝ звено Coinbase Prime и нейния портфейл Coinbase Wallet.

Борсата приветства възможността да защити продуктите си в съда, ако е необходимо, и отбеляза, че продължава да работи както обикновено на всички фронтове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон


Coinbase защитава своите продукти

Главният юридически директор на Coinbase, Пол Гревал, твърди, че борсата не регистрира никакви ценни книжа. Той каза, че бизнесът има строг процес за анализ и преглед на всеки цифров актив, преди да го направи достъпен на борсата. Компанията го е споделила подробно с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) в рамките на публичното си листване.

Въпреки това опасенията на SEC предполагат продължаваща регулаторна несигурност около криптовалутите и класифицирането им като ценни книжа. По този начин инвеститорите в крипто пространството трябва да бъдат предпазливи и да обмислят рисковете, свързани с тези инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.