НАЧАЛО Крипто Крими

SEC пак ще завежда дело срещу крипто борса

11.04.2024 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC пак ще завежда дело срещу крипто борса

Според неотдавнашен доклад на Fortune Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е уведомила Uniswap, водеща децентрализирана борса, за предстоящи съдебни действия.

Главният изпълнителен директор на Uniswap, Хейдън Адамс, е потвърдил доклада в социалната мрежа X (бивш Twitter), като е изразил разочарованието си и решимостта си да се противопостави на правните действия на регулатоар.

Въпреки че се чувства “раздразнен” и “разочарован”, Адамс заявява своята увереност в законността на продуктите на Uniswap и в нейното съответствие с правилната страна на историята.

Той критикува SEC за това, че се е насочила към уважавани субекти като Uniswap и Coinbase, вместо да създаде ясни регулаторни рамки.

Адамс подчертава значението на децентрализираното финансиране (DeFi) и твърди, че то си заслужава да бъде защитавано.

В публикация в блога си, Uniswap заявява, че известието за очаквани правни действия, заедно със съдебния процес на SEC срещу Coinbase и други фирми за криптовалути, предполага, че проверката на Uniswap е просто “най-новото политическо начинание да се отделят дори най-почтените структури, разработващи блокчейн технология”.

Uniswap отхвърля твърдението, че продаваните от нея токени са ценни книжа, противно на позицията на SEC, че по-голямата част от токените, с изключение на Биткойн, попадат в регулаторната им компетентност.

Забележително е, че понастоящем SEC е ангажирана в правни спорове с няколко видни участници в сферата на криптовалутите.

През март миналата година регулаторният орган си осигури победа срещу Coinbase, водещата американска борса за криптовалути, когато съдът не прие искането на Coinbase за отхвърляне на подадения срещу нея иск.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Хакерът зад експлойта на крипто проекта Pump Fun бе пуснат под гаранция

Джарет Дън, предполагаемият хакер зад експлойта на Pump Fun, беше пуснат под гаранция след ареста му в Лондон.

21.05.2024 11:00 2 мин. четене

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.