НАЧАЛО Алткойни

SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

05.03.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC отлага решението си за Етериум ETF на BlackRock

Според последните актуализации Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) е решила да забави отговорът на искането на BlackRock за спот Етериум ETF.

Вторият краен срок на заявлението изтече тази неделя. Ерик Балчунас, ETF анализатор в Bloomberg, по-рано оцени 70% шанс за одобрение на спот ETF за Етериум до май. Балчунас обаче посочи, че скоро ще предостави актуализиран анализ с преразгледани вероятности.

BlackRock подаде заявлението си за спот ETF за Етериум, наречен iShares Ethereum Trust, още през ноември. Сред експертите по криптовалути има смесени настроения относно възможността за одобрение на спот борсово търгуван фонд (ETF) за ETH.

Докато някои очакват одобрението на SEC още през май, особено след зелената светлина за спот Биткойн ETF, други са по-предпазливи.

Струва си да се отбележи, че фючърсните Етериум ETF продукти вече са достъпни за търговия на пазара в САЩ. Въпреки това тези предложения първоначално не успяха да привлекат значително внимание и бяха пуснати при ограничен интерес от страна на търговците.

Във връзка с това от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) са отложили още разглеждането на заявлението на Fidelity за спот ETH ETF според последната налична информация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.