НАЧАЛО Други

SEC оспорва скорошната победата на Ripple в съда

22.07.2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC оспорва скорошната победата на Ripple в съда

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) поиска от федерален съдия да оспори някои аспекти на неотдавнашното решение по делото на Ripple Labs, като заяви, че решението е в противоречие със съществуващите закони за ценните книжа.

Ripple XRP постигна значителен етап в съдебното дело срещу SEC, тъй като беше счетено, че не е ценна книга. Съдията стигна до заключението, че продажбите на токена XRP на Ripple директно на институционални инвеститори нарушават правилата на SEC, но предлагането на дребни инвеститори на борси не го прави.

В жалбата се твърди, че тези конкретни части от решението на Ripple са били решени погрешно и не следва да бъдат следвани от съда. Служителите на SEC обмислят различни варианти за по-нататъшно преразглеждане и планират да препоръчат търсенето на такова преразглеждане.

SEC също така твърди, че решението неправилно превръща дългогодишния тест на Хауи, използван за определяне дали активите са ценни книжа, в субективен стандарт. Агенцията настоява съдът да отхвърли този аспект на решението.

Освен това адвокатите, представляващи Terraform Labs и До Куон, наскоро заявиха, че решението за Ripple трябва да подкрепи тяхното искане за отхвърляне на собствения им иск срещу SEC. SEC заведе дело срещу Terra през февруари тази година. Адвокатите на Terra твърдят, че решението за Ripple потвърждава слабостта на аргумента на SEC относно това, че някои токени са ценни книжа.

Резултатът от обжалването на SEC в съда остава несигурен и не е ясно дали SEC ще се върне към решението за Ripple след новото подаване на жалбата. Ако делото все пак се възобнови, благоприятният резултат за криптовалутите може да е краткотраен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава очаква да се присъедини още през 2024 година

Иван Жил Пинто, министър на външните работи на Венецуела, обяви, че страната му се надява да стане член на БРИКС до 2024 г.

15.06.2024 8:30 1 мин. четене

Следващата акция, която може да достигне $1 трилион според Bank of America

В четвъртък се появиха спекулации от Bank of America, че Broadcom може да бъде следващият актив на фондовия пазар с оценка от $1 трилион.

15.06.2024 7:30 2 мин. четене

Байдън може да изгуби президентските избори според Марк Кюбан – ето защо

Въпреки че администрацията на Байдън се ориентира към крипто индустрията, силните страни в бизнеса остават недоволни от прекрачването на границата, което се прави от председателя на SEC Гари Генслер по различни въпроси, свързани с крипто сегмента.

15.06.2024 7:00 2 мин. четене

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.