НАЧАЛО Биткойн

SEC официално признава заявлението за Биткойн ETF на BlackRock

юли 14, 2023 19:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC официално признава заявлението за Биткойн ETF на BlackRock

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) наскоро призна заявлението за Биткойн ETF, подадено от BlackRock, с което бе отбелязана важна стъпка в процеса на кандидатстване.

Това потвърждение, за което съобщава Джеймс Сейфърт от Bloomberg, не означава одобрение или отхвърляне, а означава напредък.

Индустрията на дигиталните активи получи приятна изненада, тъй като няколко заявления за спот Биткойн ETF привлякоха вниманието този месец. Забележително е, че традиционните финансови структури като BlackRock и Fidelity поведоха в подаването на тези заявления.

Сред признатите от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) заявления са тези от BlackRock, Fidelity, Wisdom Tree Funds, Galaxy Digital, Invesco US и VanEck.

Въпреки че това потвърждение не е окончателен знак за одобрение или отхвърляне, то е важно събитие, което поставя началото на процеса на вземане на решения за тези ETF.

Трябва да се отбележи, че SEC все още не е одобрила създаването на спот Биткойн ETF, което поражда опасения за съдбата на тези заявления. Въпреки това включването на споразумения за споделяне на надзора даде известна увереност, тъй като бившият председател на SEC изрази мнение, че ще бъде трудно да се противопостави на одобрението на Биткойн ETF.

За да се отговори на опасенията на агенцията по отношение на манипулирането на пазара, много от предстоящите заявления са съсредоточени върху прилагането на мерки за борба с подобни дейности. Като заемат превантивна позиция, заявителите се надяват да убедят SEC да одобри техните предложения.

В крайна сметка само времето ще покаже дали регулаторът е съгласен с тези интегрирани споразумения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.