НАЧАЛО Биткойн

SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

септември 28, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC одобри за разглеждане още едно заявление за Биткойн ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) официално призна заявлението за Биткойн ETF на Franklin Templeton, глобален мениджър на активи, контролиращ $1.5 трилиона.

Този ход е в съответствие с текущия преглед от страна на SEC на подобни заявления за спот крипто борсово търгувани фондове (ETF), включително на Hashdex. Заявлението на Franklin Templeton е значимо поради силното ѝ присъствие в сферата на управлението на активи.

Освен това SEC отложи решенията по заявленията за Етериум ETF от VanEck и ARK, като крайният срок за вземане на решение е в края на май 2024 г. SEC може да поиска допълнителен обществен принос, което потенциално може да забави окончателното решение.

В исторически план SEC често използва пълния 240-дневен прозорец за оценка и решенията по множество заявления за ETF от фирми като BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise и Valkyrie Digital Assets бяха отложени.

Заслужава да се отбележи и решението на федералния апелативен съд, с което Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) е задължена да преразгледа отказа си за преобразуване на фонда Grayscale Investments в ETF.

Това подчерта несъответствията в предишните одобрения на SEC на продукти, свързани с Биткойн, като подхрани дискусиите за крипто ETF.

Конгресменът Уорън Дейвидсън зададе въпрос на председателя на SEC Гари Генслер относно позицията на SEC по отношение на Биткойн ETF в светлината на съдебно решение, в което основанието на SEC за отказ на заявления за спот Биткойн ETF се критикува като “произволно и капризно”. Председателят Генслер отбеляза, че заявленията за спот Биткойн ETF са в процес на “активно разглеждане”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.