НАЧАЛО Биткойн

SEC най-вероятно ще одобри предложението за Биткойн ETF на Grayscale според JPMorgan

септември 4, 2023 8:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC най-вероятно ще одобри предложението за Биткойн ETF на Grayscale според JPMorgan

Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF) са важна тема на обсъждане за продължителен период от време. Неотдавнашното развитие на продължаващата съдебна битка между Grayscale и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) изведе този разговор на преден план.

Решението на федералния съд да инструктира SEC да преразгледа заявлението на Grayscale за Биткойн ETF доведе до увеличаване на спекулациите.

В неотдавнашен доклад на JPMorgan се изказва предположение, че SEC може да се окаже принудена да одобри множество спот ETF за Биткойн, като разполага с ограничени алтернативи.

Перспективата на JPMorgan се простира отвъд конкретния случай на Grayscale. Те твърдят, че ако SEC отхвърли други заявления за спот ETF за Биткойн, след като одобри това на Grayscale, това може да доведе до значителни смущения.

Според анализаторите, ръководени от Николаос Панигирцоглу, подобно решение би наложило SEC да се откаже от предишните си одобрения на фючърсни фондове за Биткойн – ход, който изглежда неправдоподобен. Следователно логичното решение е да се одобрят тези ETF.

Въпреки годините на откази, SEC изчерпват основанията за отказ на спот Биткойн ETF, особено когато фючърсните продукти работят безпроблемно. Пробивът с Grayscale може скоро да проправи пътя на инвеститорите към директен достъп до Биткойн чрез техните брокерски сметки.

Въпреки че SEC все още не е променила предпазливата си позиция, неотдавнашното решение на Grayscale безспорно изостря ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Централизацията на Биткойн майнинга през годините

През последните години се наблюдава постепенна, но постоянна тенденция все по-малко пулове за добив на Биткойн (BTC) да доминират в по-голямата част от световната мрежа и да откриват блокове.

септември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Биткойн или фиат: Кое е по-добре за Индия на фона на спадащата рупия

Индийската рупия (INR) преживя труден месец, като отбеляза забележимо поевтиняване на валутния пазар въпреки последните тенденции на дезинфлация на цените в страната.

септември 24, 2023 15:00 2 мин. четене

Уолстрийт в готовност да налеят свеж капитал в крипто пространството

Основателят на SkyBridge Capital Антъни Скарамучи очерта потенциален катализатор, който може да окаже положително въздействие върху Биткойн (BTC) и други криптовалути.

септември 24, 2023 13:00 2 мин. четене

Държава от Централна Америка използва Биткойн за президентските избори

В резултат на базовата технология на Биткойн по време на общите избори в Гватемала през 2023 г. се появи забележителен случай. 

септември 24, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.