НАЧАЛО Алткойни

SEC може да одобри спот Етериум ETF, но не стейкинга – Galaxy Digital

22.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC може да одобри спот Етериум ETF, но не стейкинга – Galaxy Digital

Решението на SEC относно спот ETF за Етериум на VanEck се очаква да бъде взето до 23 май, а крайният срок за ETH ETF на ARK21 Shares да бъде определен на 24 май.

В светлината на последните събития се съобщава, че борсите, които имат за цел да котират и търгуват с акции на спот Етериум ETF, са инструктирани да преразгледат своите заявления 19b-4. Това показва възможен сценарий, при който SEC може да одобри заявленията 19b-4, но да забави одобрението на заявленията S-1.

За да бъде одобрен и да започне да се търгува един ETF, SEC трябва да одобри две заявления: заявление 19b-4, което осигурява регулаторно одобрение за вписването му, и заявление S-1, което позволява на ETF да стартира и да работи пълноценно.

По същество, въпреки че 19b-4 може да бъде одобрено без S-1, ETF не може да започне да функционира без одобрението на S-1. Този процес отразява началото на търговията със спот Биткойн ETF, която започна малко след като и двете заявления бяха одобрени едновременно.

SEC може да се стреми да избегне ответна реакция от страна на крипто общността, но може би все още се колебае дали да разреши напълно спот ETF за Етериум на пазара в този момент.

За да се справи с това, комисията може да одобри заявленията 19b-4 за общия продукт, но да забави одобрението на конкретните заявления S-1 от емитентите. Тази стратегия би позволила на агенцията ефективно да отложи стартирането на конкретни Етериум ETF-и до по-нататъшно преразглеждане.

Криптовалутите се превърнаха в значим политически въпрос между двете доминиращи партии в американската политика. Някои индикации сочат, че демократите клонят към по-строго правоприлагане, макар че не всички от тях са против крипто. Неотдавна 21 демократи се присъединиха към републиканците в гласуването за отмяна на Счетоводен бюлетин № 121 (SAB 121).

При администрацията на Байдън в САЩ беше отбелязана строгата регулаторна позиция по отношение на тази индустрия. SEC е пример за този предпазлив подход, като правните действия на федералната агенция срещу крипто компаниите са честа тема за обсъждане през последните години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.