НАЧАЛО Други

SEC иска да замрази активите на Binance.US

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

Искането на SEC се фокусира върху замразяването на активите на дружествата-майки на Binance.US, които заедно действат като BAM. Освен това в молбата на SEC се иска връщане на средствата на клиентите на Binance.US, както и други форми на обезщетение.

Освен това SEC призова Binance, Binance. US и главния изпълнителен директор на Binance, Чанпенг Джао, да представят своите аргументи срещу издаването на предварителна заповед. Това предполага, че регулаторният орган желае да наложи ограничения преди съдебния процес.

SEC също така има за цел да задължи ответниците да предоставят конкретна информация, като същевременно им попречи да унищожават, укриват или променят документация.

Регулаторният орган за ценни книжа подчерта спешността на тези мерки, за да се гарантира сигурността на клиентите. Той твърди, че обвиняемите последователно са нарушавали законите на САЩ и са проявявали пренебрежение към тях в продължение на дълъг период от време.

SEC изтъкна наличието на множество нерешени въпроси относно вътрешнофирмените транзакции и отбеляза, че някои ответници твърдят, че не попадат в юрисдикцията на съда.

Първоначално SEC повдигна обвинения срещу Binance.US и свързаните с нея лица на 5 юни.

За да разсее опасенията на обществеността, Джао заяви, че ако заповедта бъде издадена, тя ще засегне единствено Binance.US, а не Binance.com.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изглежда бъдещето на икономиката на САЩ според Bank of America

През септември 2023 г. икономиката на САЩ надмина очакванията въпреки предизвикателствата, породени от усилията на страните от БРИКС срещу долара.

октомври 1, 2023 16:00 2 мин. четене

Края на годината може да се окаже много силен за фондовия пазар

Tенденцията за сезонност на фондовите пазари се прояви почти перфектно през третото тримесечие на 2023 г., като август и септември оправдаха репутацията си на жестоки месеци за американските акции.

октомври 1, 2023 12:00 3 мин. четене

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия иска да се създаде единна дигитална валута за съюза

Докато икономическата коалиция БРИКС проучва алтернативи на щатския долар, Русия се застъпва за създаването на единна дигитална валута за търговия в рамките на блока.

октомври 1, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.