НАЧАЛО Финтех

Сделката на VISA за Plaid отпада

ЯНУ. 16, 2021 14:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Сделката на VISA за Plaid отпада

Visa и финтех стартъпа Plaid прекратиха споразумението си за сливане за 5,3 милиарда долара, след като се изправиха пред правни трудности от Министерството на правосъдието.

 

Предложената сделка беше обявена преди година, но през ноември DOJ заведе дело за блокиране на придобиването с антитръст основание.


В изявление, обявяващо прекратяването на сливането във вторник, главният изпълнителен директор на Visa Ал Кели се позова на "продължителен и сложен съдебен процес", който ще отнеме "значително време за пълно разрешаване".


Компаниите заявиха, че DOJ се е съгласил да прекрати съдебното си дело.


Кели каза, че е уверен, че Visa в крайна сметка ще спечели съдебната битка за сделката и че смята, че възможностите на Plaid са "допълващи се" и "неконкурентни".


Plaid прави цифрова инфраструктура, свързваща финансови данни от банкови сметки на хората с приложенията, които използват за управление на парите си, като Venmo, Coinbase и Expensify.


"През изминалата година се наблюдава безпрецедентно повишаване на търсенето на услугите, задвижвани от Plaid, и нашият приоритет е да подкрепим стотици милиони хора, които сега разчитат на финтех," каза Зак Перет, главен изпълнителен директор и съосновател на Plaid, в изявление.


В своя иск DOJ твърди, че Visa е "монополист в онлайн дебитните транзакции", а нова услуга, разработена от Plaid, може да представлява законна конкуренция за бизнеса на Visa.


Plaid казва, че въпреки че двете компании биха били "страхотна комбинация", сега тя ще работи с Visa като инвеститор и партньор, за да "се съсредоточи изцяло върху изграждането на инфраструктурата в подкрепа на финтех пространството".

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Конкуренцията на Robinhood - Public - набира 220 милиона долара при оценка над $1 милиард

Потвърждавайки новините за финансирането днес, Public добави нова метрика към сместа, а именно, че тя е достигнала един милион членове - в рамките на само 18 месеца след старта си, компанията бързо се...
ФЕВ. 23, 2021 15:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света