НАЧАЛО Биткойн

Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

октомври 14, 2022 13:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

Защитниците на Биткойн отново започнаха ежегодната си кампания за обявяването на Сатоши Накамото - псевдонимния създател на криптовалутата - за носител на Нобелова награда за икономически науки.

На 10 октомври Шведската кралска академия на науките присъди наградата на Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ и настоящ член на изследователската група Brookings Institute; Дъглас Даймънд от Чикагския университет и Филип Дайбиг от университета в Сейнт Луис за „изследвания върху банките и финансовите кризи“.

Потребителят на Twitter и дигитален худобжник Лучо Полети изложи аргументите за Сатоши по-рано през седмицата.

През 2008 г: Бернанке напечата пари, за да спаси банките, които разпространиха балон с високорискови ипотечни кредити, който предизвика глобална финансова криза. Сатоши създаде Биткойн – парична система, която дава на всички хора икономическа свобода чрез разделяне на парите и държавата. Сатоши заслужава Нобелова награда.

Някои високопоставени личности също се присъединиха като известния компютърен учен и водещ на подкаст Лекс Фридман, който на свой ред беше ретуитнат от бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy и известен защитник на BTC – Майкъл Сейлър.

Други възприеха различен подход, както отговори главният стратегически директор на Blockstream Самсън Моу:

Не, Сатоши не трябва да получава Нобелова награда, защото това е фиатна конструкция, използвана за поддържане на наследената финансова система. Ако искате да отдадете почит на Сатоши, управлявайте нод на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Въпреки това Сатоши дори няма право да получи наградата, тъй като тя никога не се присъжда анонимно, нито след като някой е починал. Въпреки това професорът по финанси в UCLA Anderson School, Багван Чоудри, номинира Сатоши за наградата през 2016 г.

Носителите на Нобеловата награда за физика също предизвикаха вълнение в света на криптовалутите тази година, тъй като тя им беше присъдена за работата им в областта на квантовата механика – работа, която може да има значително въздействие върху криптовалутите, ако трансформира технологията на криптиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC): Може да видим срив до $6,000

В последното си живо предаване, излъчено на 24 ноември, DecenTrader разкри прогноза за най-лошия сценарии пред Биткойн (BTC), а именно че все още има риск активът да падне под $7,000 в този мечи пазар.

ноември 26, 2022 20:39 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

ноември 26, 2022 15:19 1 мин. четене

Проучване на докторант от Харвард препоръчва Биткойн на централните банки

Докторант от пети курс в Харвард призова централните банки да използват Биткойн (BTC) в резервите си като хедж срещу риска от санкции.

ноември 25, 2022 18:48 1 мин. четене

Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд

Основателят и главен изпълнителен директор на инвестиционната компания ARK Invest все още вярва в прогнозата си, че до 2030 г. Биткойн (BTC) ще достигне седемцифрена стойност.

ноември 25, 2022 17:14 1 мин. четене