НАЧАЛО Биткойн

Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

октомври 14, 2022 13:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

Защитниците на Биткойн отново започнаха ежегодната си кампания за обявяването на Сатоши Накамото - псевдонимния създател на криптовалутата - за носител на Нобелова награда за икономически науки.

На 10 октомври Шведската кралска академия на науките присъди наградата на Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ и настоящ член на изследователската група Brookings Institute; Дъглас Даймънд от Чикагския университет и Филип Дайбиг от университета в Сейнт Луис за “изследвания върху банките и финансовите кризи”.

Потребителят на Twitter и дигитален худобжник Лучо Полети изложи аргументите за Сатоши по-рано през седмицата.

През 2008 г: Бернанке напечата пари, за да спаси банките, които разпространиха балон с високорискови ипотечни кредити, който предизвика глобална финансова криза. Сатоши създаде Биткойн – парична система, която дава на всички хора икономическа свобода чрез разделяне на парите и държавата. Сатоши заслужава Нобелова награда.

Някои високопоставени личности също се присъединиха като известния компютърен учен и водещ на подкаст Лекс Фридман, който на свой ред беше ретуитнат от бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy и известен защитник на BTC – Майкъл Сейлър.

Други възприеха различен подход, както отговори главният стратегически директор на Blockstream Самсън Моу:

Не, Сатоши не трябва да получава Нобелова награда, защото това е фиатна конструкция, използвана за поддържане на наследената финансова система. Ако искате да отдадете почит на Сатоши, управлявайте нод на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Въпреки това Сатоши дори няма право да получи наградата, тъй като тя никога не се присъжда анонимно, нито след като някой е починал. Въпреки това професорът по финанси в UCLA Anderson School, Багван Чоудри, номинира Сатоши за наградата през 2016 г.

Носителите на Нобеловата награда за физика също предизвикаха вълнение в света на криптовалутите тази година, тъй като тя им беше присъдена за работата им в областта на квантовата механика – работа, която може да има значително въздействие върху криптовалутите, ако трансформира технологията на криптиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.