НАЧАЛО Биткойн

Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

14.10.2022 13:27 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сатоши Накамото отново предложен за Нобелова награда

Защитниците на Биткойн отново започнаха ежегодната си кампания за обявяването на Сатоши Накамото - псевдонимния създател на криптовалутата - за носител на Нобелова награда за икономически науки.

На 10 октомври Шведската кралска академия на науките присъди наградата на Бен Бернанке, бивш председател на Федералния резерв на САЩ и настоящ член на изследователската група Brookings Institute; Дъглас Даймънд от Чикагския университет и Филип Дайбиг от университета в Сейнт Луис за “изследвания върху банките и финансовите кризи”.

Потребителят на Twitter и дигитален худобжник Лучо Полети изложи аргументите за Сатоши по-рано през седмицата.

През 2008 г: Бернанке напечата пари, за да спаси банките, които разпространиха балон с високорискови ипотечни кредити, който предизвика глобална финансова криза. Сатоши създаде Биткойн – парична система, която дава на всички хора икономическа свобода чрез разделяне на парите и държавата. Сатоши заслужава Нобелова награда.

Някои високопоставени личности също се присъединиха като известния компютърен учен и водещ на подкаст Лекс Фридман, който на свой ред беше ретуитнат от бившия главен изпълнителен директор на MicroStrategy и известен защитник на BTC – Майкъл Сейлър.

Други възприеха различен подход, както отговори главният стратегически директор на Blockstream Самсън Моу:

Не, Сатоши не трябва да получава Нобелова награда, защото това е фиатна конструкция, използвана за поддържане на наследената финансова система. Ако искате да отдадете почит на Сатоши, управлявайте нод на Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Министърът на финансите на САЩ в съдебно дело заради Tornado Cash


Въпреки това Сатоши дори няма право да получи наградата, тъй като тя никога не се присъжда анонимно, нито след като някой е починал. Въпреки това професорът по финанси в UCLA Anderson School, Багван Чоудри, номинира Сатоши за наградата през 2016 г.

Носителите на Нобеловата награда за физика също предизвикаха вълнение в света на криптовалутите тази година, тъй като тя им беше присъдена за работата им в областта на квантовата механика – работа, която може да има значително въздействие върху криптовалутите, ако трансформира технологията на криптиране.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Критиките към Биткойн са абсурдни – Антъни Скарамучи

Американският финансист Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, наскоро защити съоснователя на MicroStrategy Майкъл Сейлър от упреците на Биткойн критик, който твърди, че Сейлър е навредил повече на BTC, отколкото му е помогнал.

24.05.2024 1:00 2 мин. четене

Манията по Биткойн Runes отминава след огромен срив на транзакциите

Протоколът Bitcoin Runes, стартиран на 20 април, първоначално се наложи като доминиращ в трафика на блокчейна на Биткойн в осем дни, предимно през уикендите, което съвпадна с четвъртото халвинг събитие на Биткойн.

23.05.2024 17:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп започна да приема Биткойн, Етериум и други криптовалути за кампанията си

Уебсайтът на предизборната кампания на бившия президент Доналд Тръмп обяви, че приема дарения в криптовалута, като предоставя на потребителите възможността да правят вноски с фиатна валута или с различни криптовалути.

23.05.2024 7:00 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.