НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ и Великобритания погват свързаните с Хамас крипто мрежи

23.01.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ и Великобритания погват свързаните с Хамас крипто мрежи

Съединените щати, Обединеното кралство и Австралия наложиха санкции на физически и юридически лица, обвинени в улесняване на транзакции с криптовалута за Хамас - палестинска войнствена групировка, призната за терористична организация от САЩ и Европейския съюз.

Санкциите, оповестени на 22 януари 2024 г., представляват съвместни усилия на правителствата за ограничаване на незаконното използване на дигиталните активи. Макар да са възхвалявани за потенциала им да демократизират финансите, криптовалутите са били критикувани за участието им в незаконни дейности.

Неотдавнашен доклад на ООН разкри, че USDT, най-голямата в света стабилна монета, емитирана от Tether, набира популярност в подземната банкова инфраструктура и мрежите за пране на пари в Източна и Югоизточна Азия.

Съобщава се, че лесното прехвърляне на Tether и широкото му приемане са привлекли лица, които се стремят да прикрият произхода на незаконни средства.

В отговор на доклада на ООН, Tether изрази разочарование, заявявайки, че анализът не отчита проследимостта на USDT токените и сътрудничеството на компанията емитент с правоприлагащите органи. От Tether подчертаха още ролята си в подкрепа на развиващите се икономики в нововъзникващите пазари и призова за дискусии относно това как централизираните стабилни монети могат да засилят усилията за борба с финансовата престъпност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Инвеститор в Bitfinex съди Wall Street Journal

Кристофър Харборн, известен като Чакрит Сакункрит в Тайланд, акционер в Bitfinex неотдавна започна съдебен процес срещу Wall Street Journal (WSJ) за предполагаема клевета.

02.03.2024 21:10 2 мин. четене

Сериозен ръст на крипто хаковете и измамите в началото на 2024 година

През 2024 г. пазарът на криптовалути отбеляза значително увеличение на загубите, дължащи се на хакове и rug-pull измами, на обща стойност над $200 милиона в 32 инцидента, според неотдавнашен доклад на компанията за блокчейн сигурност Immunefi.

01.03.2024 21:21 2 мин. четене

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.