НАЧАЛО Регулации

САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

19.05.2024 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ ще гласува за два законопроекта за крипто още другата седмица

Следващата седмица Камарата на представителите на САЩ ще гласува два важни законопроекта, H.R. 5403 и H.R. 4451, които биха могли да променят регулацията на дигиталните валути и ценни книжа.

H.R. 5403, “CBDC законът на за борба с наблюдението”, има за цел да ограничи ролята на Федералния резерв в сектора на дигиталните валути.

Той се стреми да предотврати издаването на дигитална валута на централната банка (CBDC) директно на физически лица и да ограничи възможността на Министерството на финансите да издава CBDC, като защитава срещу финансов мониторинг.

H.R. 4451, “Законът за яснотата на ценните книжа”, има за цел да предефинира какво представлява ценна книга, като изяснява, че активите, продадени по инвестиционни договори, но не изначално ценни книжа, не трябва да бъдат регулирани като такива.

Това може да облекчи регулаторните тежести върху фирмите за криптовалута.

Тези законопроекти идват след двупартийната отмяна на Сената на “Счетоводен бюлетин 121 на персонала (SAB 121)” и въвеждането на “Закона за финансовите иновации и технологии за 21-ви век (FIT 21)”, който предлага цялостна регулаторна рамка за дигиталните активи, като набляга на защитата на клиентите и прозрачност на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Европа вече е готова да въведе регулации за крипто пазарите

Европейският банков орган (EBA) завърши проекта на техническите стандарти съгласно регламента за пазарите на крипто активи (MiCA).

14.06.2024 15:30 1 мин. четене

Несигурност на крипто пазарите след изборите за Европейския парламент

В резултат на някои политически и макроикономически промени нивото на непредсказуемост на крипто пазара се повишава. По-специално, нагласите на инвеститорите бяха повлияни от резултатите от европейските парламентарни избори, като по този начин се усложни пазарният ред.

11.06.2024 10:00 3 мин. четене

Американските регулатори не искат CBDC според доклад на JPMorgan

Според JPMorgan крипто регламентите в САЩ се развиват в посока, която се противопоставя на създаването на дигитална валута на централната банка (CBDC), на участието на местните банки в криптовалутите и на несъответстващите на изискванията стабилни монети.

07.06.2024 12:40 1 мин. четене

Съд в САЩ реши, че SEC е „превишила“ правомощията си по отношение на оповестяването на таксите за хедж фондовете

Със значителен неуспех за надзора на SEC върху сектора на хедж фондовете, апелативен съд на САЩ отмени правило, с което се изисква по-голяма прозрачност по отношение на таксите и разходите на хедж фондовете и дружествата за дялово участие.

06.06.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.