НАЧАЛО Други

САЩ счупи всички рекорди по производство на петрол и газ

09.05.2024 7:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ счупи всички рекорди по производство на петрол и газ

Съединените щати се превърнаха в най-големия световен производител на петрол и газ, изпреварвайки традиционните лидери като Саудитска Арабия и Русия.

През 2024 г. производството на петрол в САЩ достигна безпрецедентни нива, изпреварвайки предишните рекорди и оспорвайки доминацията на страните от Близкия изток.

Тази година производството на петрол в САЩ е нараснало с 1.4% в сравнение с предходната година, достигайки исторически връх от 13.12 милиона барела на ден (BPD). По същия начин, производството на природен газ отбеляза значително увеличение, нараствайки с 1.1% до 125.9 милиарда кубически фута на ден (CFD) през 2024 г.

Ръстът в производството на петрол и газ в САЩ оказа значително въздействие върху световните пазари, като цената на суровия петрол West Texas Intermediate (WTI) достигна $85 за барел.

Въпреки напрежението в Близкия изток, WTI отбеляза ръст от 7% спрямо предходната година, демонстрирайки устойчивостта на пазара в САЩ.

Това развитие повлия положително и на стоковите пазари, включително злато, сребро, мед и щатски долар, всички от които се представиха в съответствие с очакванията.

Освен това пазарът на акции отбеляза рекордни върхове, като индекси като S&P 500 надминаха границата от 5,200, а Dow Jones Industrial Average достигна 39,889, което доведе до значителни печалби през първото тримесечие на 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС прогресивно интегрира свои собствени финансови системи

Иранският посланик в Русия, Казем Джалали, подчерта активното участие на Иран в усилията за сътрудничество с Русия в рамките на БРИКС по време на неотдавнашна пресконференция, проведена на 16 май.

20.05.2024 7:30 2 мин. четене

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник Пукрин подчерта значителен, но до голяма степен пренебрегван катализатор на крипто пазара.

20.05.2024 7:00 2 мин. четене

Интересът към крипто портфейлът Phantom расте – какво означава това за Solana?

Крипто портфейлът Phantom Wallet се изкачи до третата позиция в категорията за комунални услуги в Apple App Store, отстъпвайки само на Google и Google Chrome Apps.

20.05.2024 1:00 2 мин. четене

Tether планира да разработи терминал за p2p финансови пазари

Главният изпълнителен директор Паоло Ардоино на Tether обяви, че компанията ще отдели значителни ресурси за разработване на терминал за peer-to-peer (P2P) финансови пазари.

19.05.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.