НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ обвини голяма крипто компания в измама за $3 милиарда

10.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ обвини голяма крипто компания в измама за $3 милиарда

Главният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна сериозни обвинения срещу Digital Currency Group (DCG) на Бари Силбърт и свързаните с нея дружества.

Обвиненията включват участие в значителна схема за измами с криптовалута на стойност над $3 милиарда.

Това неотдавнашно развитие бележи значителна ескалация от по-ранните обвинения, отправени през октомври, привличайки DCG, нейното подразделение Genesis Global Capital и Gemini Trust, управлявано от близнаците Камерън и Тайлър Уинкълвос, към правен контрол.

В основата на съдебния иск стои програмата Gemini Earn, за която се твърди, че е предлагала изгодна възвръщаемост на инвеститорите, които са предоставили назаем своите активи в криптовалута. Джеймс твърди, че DCG и Genesis са измамили инвеститорите, което е довело до загуби, надхвърлящи $1 милиард. Предполагаемата измама обхваща и преките инвеститори в Genesis, които уж са били подведени относно сигурността на инвестициите си.

Искът цели да осигури възстановяване на средства в размер на над $3 милиарда за повече от 230,000 засегнати инвеститори.

“Тази незаконна операция с криптовалути и значителните финансови щети, нанесени на лицата, служат като ярко напомняне за спешната необходимост от стабилни регулации на криптовалутите за защита на всички инвеститори”, отбеляза Джеймс.

Тези правни предизвикателства утежняват съществуващите проблеми за DCG и нейните дъщерни дружества. Genesis подаде молба за обявяване в несъстоятелност през януари 2023 г., след спирането на тегленията от клиентите на Gemini Earn след срива на FTX. И двете дружества са изправени пред съдебни искове от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за предполагаеми нарушения на изискванията за оповестяване и застрашаване на инвестициите на клиентите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.