НАЧАЛО Крипто Крими

САЩ глобяват Bittrex с $53 милиона

октомври 12, 2022 9:31 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ глобяват Bittrex с $53 милиона

Крипто борсата Bittrex се споразумява с Министерството на финансите на САЩ и Мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) за $53 милиона.

Според прессъобщение Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) към Министерството на финансите и FinCEN са обвинили Bittrex в нарушаване на санкции и задължения за борбата с пране на пари (AML).

На Bittrex са наложени глоби в размер на $24 милиона от OFAC и $29 милиона от FinCEN, като това е първото съвместно действие за прилагане на законодателството между двете регулаторни агенции.

Разследванията на Bittrex установиха нарушения на множество програми за санкции, както и „умишлени“ нарушения на изискванията за докладване на подозрителни дейности (SAR) и за борба с пране на пари, предвидени в Закона за банковата тайна.

По-конкретно, беше установено, че Bittrex не е успяла да предотврати лица, които очевидно се намират в района на Крим в Украйна, Куба, Иран, Судан и Сирия, да използват борсата за извършване на крипто транзакции на стойност приблизително $263.4 милиона между март 2014 г. и декември 2017 г.

Министерството на финансите твърди, че Bittrex е трябвало да знае, че транзакциите идват от санкционираните райони въз основа на IP адресите, но не е предприела действия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


Директорът на OFAC Андреа Гаки заяви, че подобни нарушения застрашават националната сигурност.

Когато фирмите за търговия с виртуални валути не успеят да приложат ефективен контрол за спазване на санкциите, включително проверка на клиентите, намиращи се в санкционирани юрисдикции, те могат да се превърнат в средство за незаконни участници, които застрашават националната сигурност на САЩ… Борсите за търговия с виртуални валути, които работят по целия свят, трябва да разбират както кои – така и къде – са техните клиенти. OFAC ще продължи да търси отговорност от фирмите, както в индустрията на виртуалните валути, така и другаде, чийто неуспех да въведат подходящ контрол води до нарушения на санкциите.

Изпълняващият длъжността директор на FinCEN Химамаули Дас заяви, че пропуските на Bittrex в програмата за противодействие на прането на пари и докладване на подозрителни дейности „ненужно са изложили финансовата система на САЩ на заплахи“.

Неуспехите на Bittrex създадоха експозиция към високорискови контрагенти, включително санкционирани юрисдикции, пазари от тъмната мрежа и рансъмуер нападатели.  Доставчиците на услуги, свързани с виртуални активи, са предупредени, че трябва да прилагат стабилни програми за съответствие, основани на риска, и да изпълняват изискванията за докладване по BSA. FinCEN няма да се поколебае да действа, когато установи умишлени нарушения на BSA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене

ФБР арестува двама души свързани с крипто измама за стотици милиони

Министерството на правосъдието на СAЩ съобщи за ареста на двама естонци в столицата на страната им – Талин, обвинявайки ги в извършване на крипто измами и пране на пари.

ноември 23, 2022 9:08 1 мин. четене