НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

декември 4, 2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се ангажира неколкократно в последно време да коментира случая.

Все още се усещат трусовете от срива на схемата на SBF, която включва незаконно присвояване на средства на потребителите и съмнителни инвестиционни практики чрез търговските дружества Alameda Research и FTX. 

Уил Манидис, главен изпълнителен директор на ScienceIO, платформа за данни в областта на здравеопазването, посочи, че Банкман-Фрийд е направил „сделката с най-висока възвръщаемост на инвестициите за всички времена“, като е дарил $40 милиона на правилните хора за това, вследствие на което се е измъкнал с над $10 милиарда.

Мъск обаче твърди, че SBF е дарил над $1 милиард на кандидати от Демократическата партия, което е много повече от публично оповестената сума от $40 милиона. 

Действителната му подкрепа за изборите на демократите вероятно е над 1 млрд. долара. Парите са отишли някъде, така че къде са отишли?

Преди това Банкман-Фрийд призна, че е направил скрити дарения на Демократическата партия. Той направи това време на интервю с Тифани Фонг, което можете да изслушате тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Председателят на комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ, демократът Максин Уотърс, и нейният редови член, републиканецът Патрик Макхенри, поискаха от бившия глава на FTX да се яви на изслушване, насрочено за 13 декември. Езикът, използван в публикацията, не ни накланя на мисълта, че измамата на SBF се разглежда със сериозността, която заслужава.

Оценяваме факта, че бяхте откровени в дискусиите си за случилото се на #FTX. Вашето желание да говорите с обществеността ще помогне на клиентите на компанията, инвеститорите и други. За тази цел ще приветстваме участието ви в изслушването ни на 13-ти.

Мнозина бяха объркани от тона на публикацията и напомниха, че Банкман-Фрийд е престъпник от калибъра на Бърни Мейдофф, като изразиха шока си от снизходителността, проявена от властимащите към беглеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене