НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

04.12.2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се ангажира неколкократно в последно време да коментира случая.

Все още се усещат трусовете от срива на схемата на SBF, която включва незаконно присвояване на средства на потребителите и съмнителни инвестиционни практики чрез търговските дружества Alameda Research и FTX. 

Уил Манидис, главен изпълнителен директор на ScienceIO, платформа за данни в областта на здравеопазването, посочи, че Банкман-Фрийд е направил “сделката с най-висока възвръщаемост на инвестициите за всички времена”, като е дарил $40 милиона на правилните хора за това, вследствие на което се е измъкнал с над $10 милиарда.

Мъск обаче твърди, че SBF е дарил над $1 милиард на кандидати от Демократическата партия, което е много повече от публично оповестената сума от $40 милиона. 

Действителната му подкрепа за изборите на демократите вероятно е над 1 млрд. долара. Парите са отишли някъде, така че къде са отишли?

Преди това Банкман-Фрийд призна, че е направил скрити дарения на Демократическата партия. Той направи това време на интервю с Тифани Фонг, което можете да изслушате тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Председателят на комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ, демократът Максин Уотърс, и нейният редови член, републиканецът Патрик Макхенри, поискаха от бившия глава на FTX да се яви на изслушване, насрочено за 13 декември. Езикът, използван в публикацията, не ни накланя на мисълта, че измамата на SBF се разглежда със сериозността, която заслужава.

Оценяваме факта, че бяхте откровени в дискусиите си за случилото се на #FTX. Вашето желание да говорите с обществеността ще помогне на клиентите на компанията, инвеститорите и други. За тази цел ще приветстваме участието ви в изслушването ни на 13-ти.

Мнозина бяха объркани от тона на публикацията и напомниха, че Банкман-Фрийд е престъпник от калибъра на Бърни Мейдофф, като изразиха шока си от снизходителността, проявена от властимащите към беглеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.