НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

декември 4, 2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд с шокиращо голямо дарение на Демократическата партия на САЩ

Опитите на водещите медии да омаловажат измамите, извършени от Сам Банкман-Фрийд (SBF), не успяха да убедят крипто общността и предприемачите. 

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се ангажира неколкократно в последно време да коментира случая.

Все още се усещат трусовете от срива на схемата на SBF, която включва незаконно присвояване на средства на потребителите и съмнителни инвестиционни практики чрез търговските дружества Alameda Research и FTX. 

Уил Манидис, главен изпълнителен директор на ScienceIO, платформа за данни в областта на здравеопазването, посочи, че Банкман-Фрийд е направил “сделката с най-висока възвръщаемост на инвестициите за всички времена”, като е дарил $40 милиона на правилните хора за това, вследствие на което се е измъкнал с над $10 милиарда.

Мъск обаче твърди, че SBF е дарил над $1 милиард на кандидати от Демократическата партия, което е много повече от публично оповестената сума от $40 милиона. 

Действителната му подкрепа за изборите на демократите вероятно е над 1 млрд. долара. Парите са отишли някъде, така че къде са отишли?

Преди това Банкман-Фрийд призна, че е направил скрити дарения на Демократическата партия. Той направи това време на интервю с Тифани Фонг, което можете да изслушате тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


Председателят на комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на САЩ, демократът Максин Уотърс, и нейният редови член, републиканецът Патрик Макхенри, поискаха от бившия глава на FTX да се яви на изслушване, насрочено за 13 декември. Езикът, използван в публикацията, не ни накланя на мисълта, че измамата на SBF се разглежда със сериозността, която заслужава.

Оценяваме факта, че бяхте откровени в дискусиите си за случилото се на #FTX. Вашето желание да говорите с обществеността ще помогне на клиентите на компанията, инвеститорите и други. За тази цел ще приветстваме участието ви в изслушването ни на 13-ти.

Мнозина бяха объркани от тона на публикацията и напомниха, че Банкман-Фрийд е престъпник от калибъра на Бърни Мейдофф, като изразиха шока си от снизходителността, проявена от властимащите към беглеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.