НАЧАЛО Други

Сам Банкман-Фрийд отрича да е прехвърлял средства на Alameda

декември 31, 2022 15:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд отрича да е прехвърлял средства на Alameda

Бившият главен изпълнителен директор на вече несъществуващата криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд, отрича да е прехвърлял средства, свързани с портфейли на Alameda.

На 30 декември Фрийд туитна, че отрича да е участвал в движение на средства от портфейлите на Alameda:

 Не съм аз. […] и не бих могъл да преместя тези средства, вече нямам достъп до тях.

Туитът на младият предприемач беше в отговор на публикация, в която се съобщаваше, че портфейл, който започва с 0x64e9, е получил над 600 Етериум (ETH) от портфейли, принадлежащи на Alameda.

Според записите на транзакциите по веригата част от средствата са били обменени в USDT, докато друга част от тях е била изпратена към крипто миксер. 

Движението на средствата и начинът, по който са били преместени, породиха подозрения в крипто общността, че може да става въпрос за вътрешна работа. Някои предположиха, че зад тези действия може да стои Банкман-Фрийд.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн отчита двуцифрени печалби на фона на пазарен спад


Установено е, че портфейлът на Alameda е разменял определени количества за ETH и USDT, които след това са били препращани през борси с инстантен обмен и крипто миксери.

Според блокчейн разследване, проведено от BowTiedIguana, Банкман-Фрийд е осребрил $684,000 в криптовалути чрез обмен на Сейшелите, докато е бил под домашен арест. 

На 29 декември BowTiedIguana съобщи за поредица от транзакции свързани с портфейла, за които се предполага, че има допир със Сам. Записите на транзакциите показват, че бившият главен изпълнителен директор на FTX може да е нарушил условията за освобождаване под гаранция, едно от който е да не харчи повече от $1,000 без разрешение от съда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене