НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд обвинява Binance за срива на FTX

октомври 13, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд обвинява Binance за срива на FTX

В текущия съдебен процес срещу Сам Банкман-Фрийд, съосновател на FTX, се появиха твърдения, сочещи Binance като източник на изтекъл баланс на Alameda Research. 

Съдебните протоколи показват убеждението на Банкман-Фрийд, че този конкурент е отговорен за разкриването на документа пред медиите.

В съда е представен документ от ноември 2022 г., който обосновава подозрението на Банкман-Фрийд за участието на Binance. Тези два субекта отдавна са в противоречиви отношения, като някога бяха считани за крайъгълни камъни на индустрията на дигиталните активи.

Не много отдавна Сам Банкман-Фрийд и Чанпен Джао бяха главни изпълнителни директори на две от най-големите компании за криптовалути в световен мащаб. Понастоящем Банкман-Фрийд е изправен пред съда за едно от най-значимите финансови нарушения в историята на САЩ. Вследствие на това ролята на Binance в падането на FTX постепенно излиза наяве.

Неотдавнашните свидетелски показания разкриха, че FTX се е опитала да засили регулаторния контрол срещу Binance. Сега съдебен документ допълнително утвърждава убеждението на Банкман-Фрид, че Binance е източникът на изтеклата балансова ведомост на Аламеда, която достигна до медиите. Това доказателство подчертава непоколебимата позиция на Банкман-Фрид относно отговорността на Binance. 

Освен това изтичането на баланса е изиграло ключова роля за окончателния фалит на компанията. Това допринася за по-широката роля, която Binance изигра за разкриването на измамните дейности на FTX.

В бележка от Банкман-Фрийд са описани потенциалните инвеститори за спасяване на платформата, където той посочва, че Binance организира PR кампания срещу FTX. 

Той също така посочи, че борсата “е разкрила счетоводен баланс” и “публично е заявила намерението си да продаде $500 милиона под формата на FTT в отговор“. Вследствие на това Банкман-Фрийд изтъкна силно оповестената загриженост на Binance за благосъстоянието на платформата.

Въпреки че докладът със сигурност ускори падането на платформата, действията на Binance не бяха неоснователни. Твърдението на Банкман-Фрийд, че Binance предупреждава клиентите си за FTX, произтича от основателна загриженост. 

Още по-важно е, че те са били прави, особено като се има предвид множеството клиенти, които сега са засегнати от измамните дейности на FTX.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.