НАЧАЛО Крипто Крими

Сам Банкман-Фрийд не е разбирал от криптовалути като е стартирал FTX

октомври 29, 2023 9:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сам Банкман-Фрийд не е разбирал от криптовалути като е стартирал FTX

Основателят на FTX и Alameda Research, Сам Банкман-Фрийд, даде показания по време на съдебния процес за измама на 27 октомври, като разкри, че е имал ограничени познания за криптовалутите, когато е създал Alameda през 2017 г.

CNN Business осигури пряко предаване на седемчасовите показания на Банкман-Фрийд, по време на които той призна, че при създаването на Alameda Research е имал елементарни познания за криптовалутите.

Забележително е, че FTX се появи през 2019 г. с първоначалната цел да разработи по-удобна за потребителите платформа за търговия за потенциална продажба на Binance. Траекторията обаче се промени с нарастването на клиентската база:

В един момент Банкман-Фрийд изрази загриженост относно уменията на управленския екип в Alameda. Два месеца преди окончателния срив на Alameda Research той е създал документ, в който се предлага потенциално закриване поради възприетите “сериозни рискове” за компанията.

По време на показанията си той си спомни, че е бил обезпокоен от липсата на солидни стратегии за хеджиране, особено в случай на спад на пазара, от страна на главния изпълнителен директор на Alameda, Каролин Елисън. Преди това Каролина бе определила загрижеността на Банкман-Фрийд за хеджирането като прекомерна тревога по привидно несъществен въпрос.

Интересно е, че когато беше попитан за личния си подход, основателят на FTX се описа като “малко зает и мързелив“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.