НАЧАЛО Крипто Крими

Сагата FTX: Съдебните документи разкриват покупка на яхта за $2.5 милиона

септември 4, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сагата FTX: Съдебните документи разкриват покупка на яхта за $2.5 милиона

Неотдавнашни правни документи, подадени в съда по несъстоятелност на САЩ за окръг Делауеър, разкриха поредица от финансови транзакции, довели до спада на FTX през ноември 2022 г. Тези сделки са облагодетелствали предимно влиятелни вътрешни лица.

Важно е обаче да се отбележи, че длъжниците на FTX предупредиха за точността на данните и че тя не може да бъде гарантирана. Поради тази причина те се отказват от всякаква отговорност за евентуални грешки.

Сам Трабуко, бившият съизпълнителен директор на Alameda Research, се възползва от прехвърлянето на $2.51 милиона от компанията към American Yacht Group през март миналата година. Собствеността му върху яхта стана публично известна, когато той обяви оставката си чрез Twitter през август 2022 г.

Документите също така показват, че Alameda Research може да е била наясно с потенциални нарушения от страна на Сам Банкман-Фрийд, основател на FTX, но не е предприела никакви действия. Тази липса на действия е допринесла за срива на Alameda и за загубите на инвеститорите, пораждайки опасения относно почтеността на криптовалутната индустрия.

Напускането на Сам Трабуко през август 2022 г., несвързано с обвиненията срещу компаниите, предшества фалитите на Alameda и FTX. Оттогава насам той поддържа ниска популярност.

Съдебните документи разкриват също така плащания в брой на бивши ръководители на FTX, сред които Банкман-Фрийд, Гари Уанг, Нишад Синг, Дарън Уонг и Констанс Уанг, на обща стойност над $3 милиарда в рамките на една година преди фалита на компанията. Банкман-Фрийд е получил $2.2 милиарда, а Синг и Уанг – съответно $587 милиона и $246 милиона.

Понастоящем Банкман-Фрийд е обвинен в манипулиране на свидетели и е задържан в Метрополитенския център за задържане в Ню Йорк. Съдебният процес срещу него е насрочен за 2 октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Крипто борса претърпя тежък пробив на сигурността – засегнати са 100,000 сметки

Водещата крипто борса в Южна Корея – Upbit – в момента се бори със значителен пробив в сигурността, който се отрази на цялата крипто общност.

септември 25, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.