НАЧАЛО Алткойни

SafeMoon обяви фалит – инвеститорите започнаха паническа разпродажба

15.12.2023 11:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SafeMoon обяви фалит – инвеститорите започнаха паническа разпродажба

SafeMoon (SFM), преди това известна криптовалута за децентрализирани финанси (DeFi), започна процедура по несъстоятелност по глава 7 в Съединените щати.

Това решение за доброволно ликвидиране на активите ѝ е следствие от засиления регулаторен натиск от страна на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) през последните седмици.

Подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност се състоя в съда по несъстоятелност на Съединените щати за окръг Юта, като целта е да се запазят определени активи, като същевременно се търси освобождаване от дългове. Това действие изравнява SafeMoon с други големи крипто структури, които през изминалата година се опитаха да получат защита от фалит.

Предсказуемо, стойността на SafeMoon рязко спадна след подаването на молбата за обявяване в несъстоятелност. Въпреки това един интригуващ аспект на нейната блокчейн дейност подчерта особеното поведение на криптовалутите.

Към момента на писане на статията стойността на монетата отразява спад с 49% до $0.00003343, но обемът на търговията ѝ неочаквано нарасна със 220% до $270,368. поради паническите продажби, засегнали платформата.

Траекторията на SafeMoon служи като напомняне, че не всички първоначални успехи в тази нестабилна екосистема се превръщат в трайна стойност.

Макар че SafeMoon преди това демонстрираше полезност, тя не можа да избегне регулаторния контрол, който сега доведе до нейния крах. Тъй като токенът достигна най-ниската си точка, той предизвика опасения сред притежателите на други водещи меме монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Нова бомбастична прогноза за цената на Етериум

Според Марк Юско, главен изпълнителен директор и основател на Morgan Creek Capital, има потенциал Етериум (ETH) да достигне петцифрена цена.

25.02.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

2 Отговори на “SafeMoon обяви фалит – инвеститорите започнаха паническа разпродажба”
  1. ^^©∆@,

    Ционистите правят всичко възможно да запазят зелените хартийки, които печатат, като “най-сигурния” начин за разплащане, но дните им са преброени. С регулации може да унищожават конкуренцията в зоната си на влияние, но не и в зоната на влияние на БРИКС…

    • Йосиф,

      Ех тази селска мечта БРИКС валутата да натрие носа на долара… И какво точно очакваш да се случи скед това? Хайде, хипотетично да приемем, че долара се свие до местна валута, а БРИКС стане световна номер 1… После какво? Ще си си същата чебурашка, със същия жалък животец… Проблема на путьофилите е, че сте неуки , глупави и неспособни да се грижите сами за себе си… И това води до безграничната ви любов към кремълското джудже

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.