НАЧАЛО Други

Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

21.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ryanair обявиха обратно изкупуване на акции на стойност $760 милиона

Ryanair Holdings обяви план за обратно изкупуване на акции на стойност €700 милиона ($760.9 милиона) след увеличаване на приходите.

Ирландската нискотарифна авиокомпания прогнозира 8% ръст на броя на пътниците, като се стреми да достигне 198-200 милиона пътници. Този ръст обаче зависи от това дали Boeing ще изпълни ангажиментите си за доставка на нови мяшини, тъй като в момента Ryanair има недостиг на 23 самолета от производителя.

Остава рискът доставките на Boeing да се забавят още повече“, заявиха от Ryanair, като отбелязаха, че всяко забавяне ще прехвърли по-голяма част от ръста на трафика към втората половина на годината, която обикновено е с по-ниска доходност от първоначално планираната.

Освен това капацитетът на късите разстояния за лятото е повлиян от проблеми с поддръжката на двигателите, които засягат много самолети (Airbus) в Европа.

Въпреки тези предизвикателства търсенето на летни полети е голямо, като резервациите надхвърлят миналогодишните нива, въпреки че напоследък цените са по-меки от очакваното. Ryanair очаква цените през лятото да бъдат непроменени или малко по-високи в сравнение с миналото лято.

Приходите за фискалната година надминаха очакванията на анализаторите, въпреки смущенията, причинени от стачките на европейските въздушни ръководители и отмяната на полети през март поради конфликта между Израел и Хамас.

Компанията отчете печалба след данъчно облагане в размер на €1.92 милиарда, което представлява 34% увеличение спрямо предходната година, при приходи, които са нараснали с 25% до €13.44 милиарда. Анализаторите прогнозираха приходи от €13.37 милиарда, според консенсуса на Visible Alpha. През януари Ryanair прогнозираше печалба след данъци в диапазона от €1.85 милиарда до €1.95 милиарда.

Тази седмица ще започне обратното изкупуване на акции на Ryanair, подкрепено от ръста на средните цени на билетите, приходите от един пътник и допълнителните приходи.

През изминалата година близо 184 милиона пътници са пътували с Ryanair, което представлява увеличение от 9%, а коефициентът на натоварване на самолетите на компанията – показващ степента на запълване на самолетите – е 94%, в сравнение с 93% през предходната година.

В перспектива резултатите на Ryanair за текущата финансова година ще зависят от смекчаването на въздействието на фактори като войните в Украйна и Близкия изток, смущенията във въздушния трафик или по-нататъшните забавяния на доставките от страна на Boeing. Компанията заяви, че е твърде рано да се предоставят финансови насоки за текущата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Търговията на Китай с Австралия връща нивата си отпреди Ковид пандемията

Въпреки десетилетието на политическо напрежение Китай, член на БРИКС, значително увеличава търговията си с Австралия.

22.06.2024 15:00 1 мин. четене

Топ мениджър на фондове намалява позициите си в Nvidia – ето защо

Пол Уик от Seligman Investments е намалил дела си в Nvidia, изразявайки съмнения относно бъдещия ръст на приходите на компанията.

22.06.2024 10:30 1 мин. четене

Китай предупреди Европа за потенциална “търговска война”

Германският министър на икономиката Роберт Хабек пристигна в Пекин на 21 юни на тридневно посещение на фона на ескалиращото търговско напрежение между Европейския съюз и Китай във връзка с предложените мита върху вноса на електрически превозни средства.

22.06.2024 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.