НАЧАЛО Други

Ръст на интересът към криптовалутите като хедж срещу фиатните валути в Канада

01.05.2024 4:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст на интересът към криптовалутите като хедж срещу фиатните валути в Канада

KPMG, голяма счетоводна фирма, подчертава нарастваща тенденция сред инвеститорите, обръщащи се към криптовалути като защита срещу девалвацията на фиатните валути от централните банки.

Според неотдавнашния им доклад, фокусиран върху канадския пазар, KPMG разкрива, че през 2023 г. половината от анкетираните доставчици на финансови услуги в страната са предлагали услуги за криптоактиви, отбелязвайки увеличение от 41% през 2021 г.

Освен това проучването показва нарастване на крипто експозицията сред канадските институционални инвеститори, като 39% са инвестирали в криптовалути през 2023 г. спрямо 31% през 2021 г.

Карийм Садек, ръководител на практиката за дигитални активи на KPMG, отбелязва два важни фактора, които стимулират растящия комфорт на канадските институционални инвеститори с криптовалутата.

Той подчертава проактивната регулаторна среда на Канада, която подкрепи крипто иновациите чрез одобряване на различни крипто продукти, включително борсово търгувани фондове и деривати. Садек също приписва увеличеното привличане на нарастващите цени на криптоактивите.

Кунал Бхасин, съръководител на практиката за дигитални активи на KPMG в Канада, подчертава ролята на криптоактивите като защита срещу девалвацията на валутата.

Той предполага, че фактори като растящия дълг на САЩ и нарастващата инфлация са подхранвали интереса към криптовалутите като алтернативен инвестиционен клас, осигуряващ хедж срещу обезценяване на валутата и стабилен запас от стойност.

Резултатите от проучването показват нарастващо възприятие на криптоактивите като жизнеспособна инвестиционна опция сред канадските институции и доставчиците на финансови услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Изкуственият интелект се оказа по-добър във финансовите прогнози от хората

Ново проучване установи, че GPT-4 на OpenAI превъзхожда човешките възможности за анализ на финансови отчети и изготвяне на прогнози.

30.05.2024 9:30 2 мин. четене

Robinhood обяви обратното изкупуване на акции за $1 милиард

Във вторник Robinhood Markets обяви първия си план да изкупи обратно свои акции на стойност $1 милиард. Този ход е част от стратегията на компанията да премине от стартиращата си фаза към по-зрял етап.

30.05.2024 8:30 1 мин. четене

Готов ли е света за масовото приемане на крипто?

Ако глобалното приемане на криптовалутите се утрои тази година и достигне 15%, резултатът вероятно ще бъде хаотичен.

30.05.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.