НАЧАЛО Регулации

Русия въвеждат специални крипто регулации за офшорните сметки

март 5, 2019 10:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия въвеждат специални крипто регулации за офшорните сметки

Новият набор от мерки по отношение на развитието на “руските офшорки” ще засегне дигиталните активи, споделя на 1-ви март голямата руска информационна агенция ТАСС.

Съобщава се, че руското министерство на икономическото развитие работи по третия набор от мерки за развитие на т.нар. „Руски офшорки“ – места, където компаниите могат да бъдат освободени от заплащане на данъци или следват облекчени правила, които ще включват специална регулация на дигиталните технологии, активи и доставки.

Според съобщенията, заместник-министърът на икономическото развитие на Русия, Иля Торосов, казва на ТАСС, че специалното регулиране на дигиталните активи обхваща криптовалутите. „Ясно е, че е криптовалута, но засега говорим по-общо. Що се отнася до сроковете за изпълнение на третия набор от мерки, в момента не съм готов да дам отговор.”добави Торосов.

В края на февруари, руският президент Владимир Путин нареди на правителството да приложи регулацията, свързана с крипто, до 1-ви юли 2019 г. Инструкциите изискват законодателството да включи регулаторна рамка за дигиталните финансови активи, както и да привлече по-големи финансови ресурси, основани на дигиталните технологии.

Руската парламентарна група Държавна Дума, планира да преразгледа и приеме нови правила за криптовалутите през март, а бившият министър на енергетиката, Игор Юсуфов, също предлага крипто, което е обезпечено със злато. Според съобщенията, Юсуфов каза, че въвеждането на крипто система за енергийния пазар може да намали разходите, свързани с използването на необвързани валути и колебанията на валутните курсове.

Междувременно, руският министър на правосъдието Александър Коновалов твърди, че е твърде рано да се формализира законодателството за крипто. Както конституцията, така и действащото законодателство за финансовата система в Русия „категорично забраняват“ използването на криптовалути като платежно средство, твърди Коновалов.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене