НАЧАЛО Други

Русия пренасочва износа си на петрол към Китай и Индия

01.01.2024 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия пренасочва износа си на петрол към Китай и Индия

На фона на обширните санкции, наложени от западните държави заради конфликта в Украйна, Русия насочи вниманието си към износа на петрол.

Александър Новак, заместник министър-председател, отговарящ за енергийните въпроси, заяви, че Русия значително е пренасочила износа си на петрол към Китай и Индия, генерирайки приходи, сравними с тези от 2021 г.

Новак спомена, че около 45-50% от руския износ на петрол сега е насочен към Китай, а още 40% се доставят в Индия. Той отбеляза драстично намаляване на доставките на петрол за Европа, като прогнозира, че до края на годината те ще намалеят от 40-45% до едва 4-5%.

Освен това Новак изтъкна нарастващия интерес от страна на различни региони по света, включително Латинска Америка, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион.

Той очаква приходите на Русия от нефт и газ да достигнат близо 9,000 милиарда рубли през тази година, което се доближава до данните за 2021 г., предшестващи налагането на санкциите.

Въглеводородният сектор съставлява 27% от БВП на Русия, като приблизително 57% от общия износ на страната произтича от продажбата на тези ресурси в чужбина, според изявленията на Новак.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.