НАЧАЛО Крипто Крими

Ружа Игнатова може да е сменила пола си

ноември 19, 2022 14:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ружа Игнатова може да е сменила пола си

Основателката на OneCoin и самопровъзгласила се за "криптокралица" Ружа Игнатова е единствената жена в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци.

Игнатова изчезна през 2017 г., след като извърши измама за близо $4 милиарда със своята Понци схема OneCoin. ФБР предложи награда от $100,000 за предоставяне на информация, която може да доведе до нейния арест. Въпреки че властите я издирват от пет години, местонахождението ѝ продължава да бъде загадка.

Нова скица на Игнатова предполага, че криптокралицата може да е сменила пола си, за да избегне арест и да избегне проверка. Сега Игнатова може да е мъж, както предполагат последните скици, предоставени от TradingPedia – фирмата, която води проучването.

Пълна информация за последните скици на „CryptoQueen“ Ружа Игнатова от TradingPedia можете да прочетете тук.

Брайън МакКол, анализаторът в TradingPedia, който ръководи проучването, заяви, че промяната на пола ѝ може да е причината властите да не успеят да я проследят.

Възложихме на художник на криминални скици задачата да проучи възможностите за това как може да изглежда Ружа Игнатова днес, въз основа на най-новите налични снимки преди изчезването ѝ през 2017 г. Помолихме ги да добавят пет години към възрастта ѝ, а също така да проучат вариантите тя да напълнее или отслабне, да премине през процедури на козметичната хирургия и дори да стигне до крайността да смени пола си.

Не е потвърдено обаче дали Игнатова е променила пола си, за да избегне властите. Тя остава беглец на свобода и за последен път е видяна да се качва на полет от България до Гърция през 2017 г. Полетът е бил от София до Атина и оттогава тя е в неизвестност.

Къде може да се крие криптокралицата Ружа Игнатова?

Журналистът Джейми Бартлет публикува серия от подкастове, в които подробно описва измамите и мошеническите дейности на Игнатова. Можете да слушате подкаста от поредицата за престъпленията на Игнатова, продуциран от Бартлет за BBC, тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е мъртъв, твърдят от The Economist


„Смятаме също, че тя разполага с висококачествени фалшиви документи за самоличност и е променила външния си вид“, каза Бартлет. Той също така повдигна въпроса за малката вероятност тя да не е жива.

Освен това CBS News съобщи също, че „тя може да пътува с фалшив паспорт“. CBS добави, че тя може да говори английски, немски и български език и да променя самоличността си според ситуацията и местоположението. Новинарската медия добави, че тя има добри връзки в България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери откраднаха близо $800,000 от общността на Azuki

Акаунтът в Twitter на водещия проект за незаменяеми токени (NFT) Azuki беше компрометиран в петък, в резултат на което бяха откраднати криптоактиви на стойност малко под $800,000.

януари 28, 2023 19:03 2 мин. четене

Хакери представящи се за Robinhood се опитаха да разпространят фалшив токен

Хакери проникнаха в профилите на Robinhood в социалните мрежи с цел да разпространят фалшив токен наречен RBH в Binance Smart Chain (BSC).

януари 27, 2023 11:07 1 мин. четене

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене