НАЧАЛО Крипто Крими

Ружа Игнатова може да е сменила пола си

ноември 19, 2022 14:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ружа Игнатова може да е сменила пола си

Основателката на OneCoin и самопровъзгласила се за "криптокралица" Ружа Игнатова е единствената жена в списъка на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци.

Игнатова изчезна през 2017 г., след като извърши измама за близо $4 милиарда със своята Понци схема OneCoin. ФБР предложи награда от $100,000 за предоставяне на информация, която може да доведе до нейния арест. Въпреки че властите я издирват от пет години, местонахождението ѝ продължава да бъде загадка.

Нова скица на Игнатова предполага, че криптокралицата може да е сменила пола си, за да избегне арест и да избегне проверка. Сега Игнатова може да е мъж, както предполагат последните скици, предоставени от TradingPedia – фирмата, която води проучването.

Пълна информация за последните скици на “CryptoQueen” Ружа Игнатова от TradingPedia можете да прочетете тук.

Брайън МакКол, анализаторът в TradingPedia, който ръководи проучването, заяви, че промяната на пола ѝ може да е причината властите да не успеят да я проследят.

Възложихме на художник на криминални скици задачата да проучи възможностите за това как може да изглежда Ружа Игнатова днес, въз основа на най-новите налични снимки преди изчезването ѝ през 2017 г. Помолихме ги да добавят пет години към възрастта ѝ, а също така да проучат вариантите тя да напълнее или отслабне, да премине през процедури на козметичната хирургия и дори да стигне до крайността да смени пола си.

Не е потвърдено обаче дали Игнатова е променила пола си, за да избегне властите. Тя остава беглец на свобода и за последен път е видяна да се качва на полет от България до Гърция през 2017 г. Полетът е бил от София до Атина и оттогава тя е в неизвестност.

Къде може да се крие криптокралицата Ружа Игнатова?

Журналистът Джейми Бартлет публикува серия от подкастове, в които подробно описва измамите и мошеническите дейности на Игнатова. Можете да слушате подкаста от поредицата за престъпленията на Игнатова, продуциран от Бартлет за BBC, тук.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) е мъртъв, твърдят от The Economist


“Смятаме също, че тя разполага с висококачествени фалшиви документи за самоличност и е променила външния си вид”, каза Бартлет. Той също така повдигна въпроса за малката вероятност тя да не е жива.

Освен това CBS News съобщи също, че “тя може да пътува с фалшив паспорт”. CBS добави, че тя може да говори английски, немски и български език и да променя самоличността си според ситуацията и местоположението. Новинарската медия добави, че тя има добри връзки в България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Бивш банкер от Deutsche Bank се призна за виновен за организиране на крипто измама

На 10 септември Министерството на правосъдието на САЩ публикува съобщение относно бивш инвестиционен банкер, който се призна за виновен в организирането на инвестиционна измама с криптовалута.

септември 20, 2023 20:00 2 мин. четене

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене

Севернокорейски хакери заподозрени в кражбата на $70 милиона от крипто борса

Блокчейн експерти твърдят, че хакери, свързани със Северна Корея, вероятно стоят зад кражба на $70 милиона от крипто борсата CoinEx.

септември 18, 2023 16:00 2 мин. четене

Марк Кюбан загуби близо $1 милион през MetaMask

Милиардерът Марк Кюбан е станал жертва на най-новата хакерска атака срещу горещи портфейл. Според съобщенията от MetaMask портфейл, принадлежащ на милиардера Марк Кюбан, са източени близо $870,000.

септември 16, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.