НАЧАЛО Финтех

Ръст на приходите за 90% от американските бизнеси, които приемат крипто

юни 9, 2022 20:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръст на приходите за 90% от американските бизнеси, които приемат крипто

Екосистемата около криптовалутите става все по-развита, а разрастването на бизнеса непрекъснато се стимулира от по-голямата използваемост и достъпност на тези активи като метод за плащане сред търговците -като алтернатива на традиционните пари.

По-специално, 87% от търговците на дребно в САЩ са на мнение, че предприятията, които приемат дигитални валути, имат значително предимство пред конкурентите си на пазара, според проучване, озаглавено „Търговците се подготвят за крипто“, публикувано от Deloitte на 8-ми юни.

93% от предприятията, които понастоящем приемат криптовалути като метод на плащане, отчитат добри ключови показатели за ефикасност, включително ръст на клиентската база, увеличение на приходите и впечатления от марката.

Търговците са по-положително настроени към криптовалутите, отколкото се очакваше

Може да се очаква, че малките и средните предприятия (МСП) не са толкова оптимистично настроени по отношение на приемането на разплащания в дигитална валута, но все пак мнозинството от анкетираните МСП очакват приемането на разплащания в дигитална валута да бъде от полза за техните фирми, както се посочва в доклада.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Сливането на Етериум в тестовата мрежа Ropsten беше успешно

Всъщност почти три четвърти от анкетираните са заявили, че искат да започнат да приемат плащания под формата на криптовалути или стабилни монети в рамките на следващите 24 месеца.

Струва си също така да се спомене, че 64% от собствениците на фирми, които са били анкетирани между 3-ти и 16-ти декември 2021 г., са съобщили, че техните клиенти имат значителен интерес към извършване на плащания с помощта на дигитална валута.

Няколко фактора допринесоха за нетърпението на организациите за търговия на дребно да приемат плащания в дигитална валута. Те осъзнават, че пазарът търпи бързи промени, и искат да задоволят интересите на своите клиенти.

Също така търговците очакват да получат стойност от използването на дигитални пари по три уникални начина: по-добро изживяване за клиентите (отбелязано от 48% от анкетираните), по-голяма клиентска база (отбелязано от 46% от анкетираните) и марка, която се разглежда като водеща (40%).

Собствениците на фирми обръщат внимание на изискванията на клиентите

В крайна сметка проучването разкрива, че търговците на дребно са чувствителни към нуждите и очакванията на своите клиенти и възприемат търговските и свързаните с предприятието предимства на интегрирането на плащания в дигитална валута.

Тези предприятия вече са похарчили средства за осигуряване на този капацитет и възнамеряват да продължат да го правят и в бъдеще. 

Въпреки това все още има много аспекти, които трябва да бъдат разгледани по отношение на плащанията с криптовалути, като например избор на инфраструктура, създаване на регулаторна рамка и разработване на рамка за сигурност.

Неизбежно тези фактори ще определят скоростта, с която приемането ще продължи да се разширява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

DeFi секторът ‘ще спечели в дългосрочен план’, твърди Майк Новограц

Майк Новограц, главният изпълнителен директор на Galaxy Digital, прогнозира, че секторът на децентрализираните финанси (DeFi) в крипто пространството в крайна сметка ще ‘излезе начело’.

септември 27, 2022 9:58 1 мин. четене

Очаква се 1 милион австралийци да влезнат в крипто до една година

В началото на юли в новото проучване бяха анкетирани 2,609 австралийци на възраст над 18 години, като 548 от участниците в извадката бяха определени като настоящи притежатели на криптовалути.

септември 26, 2022 21:46 1 мин. четене

Повечето най-влиятелни финтех компании са свързани с крипто

Разрастването на сектора на финансовите технологии залива света като приливна вълна, носейки със себе си портфейли за дигитални плащания, инвестиционни платформи и криптовалутни борси.

септември 21, 2022 10:30 1 мин. четене

Ledger влизат в партньорство с гиганта Best Buy

Компанията, която предлага крипто портфейлите Ledger, си партнира с водещия търговец на дребно на потребителска електроника и софтуерни устройства Best Buy, за да направи портфейлите Ledger леснодостъпни за милиони потребители.

септември 20, 2022 20:45 1 мин. четене