НАЧАЛО Други

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

В подаденото от адвокатите на компанията заявление се твърди, че братът, майката и бащата на основателя на FTX са били негови съветници и трябва да бъдат призовани заедно с бившите ръководители на компанията, тъй като новото ръководство на компанията се опитва да разбере какво се е случило с предполагаемо присвоените средства.

FTX иска да знае кой е получил потенциално откраднати средства от фалиралата криптоборса и каква комуникация е имал с нейните ръководители.

В заявлението се казва още, че съдът трябва да призове Сам Банкман-Фрийд, както и съоснователя на FTX Гари Уанг и главния изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън, която “изрично е отказала да предостави исканата информация“.

Искането ще бъде обсъдено на изслушване на 8 февруари в съда по несъстоятелността на САЩ в Делауеър.

FTX, известна в производството по несъстоятелност като “длъжник” твърди, че лобистката организация на Габриел Банкман-Фрийд (брат на Сам), Guarding Against Pandemics е закупила имот за няколко милиона долара, който според длъжниците е закупен с помощта на незаконно присвоени средства на клиенти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога


Според адвокатите майката на Сам Банкман-Фрийд, Барбара Фрийд, игнорира исканията, а длъжникът не е получил какъвто и да е отговор от бившия главен инженер Нишад Синг или Габриел Банкман-Фрийд.

Също така дискусиите с адвокатите на бащата на Сам Банкман-Фрийд, Джоузеф Банкман са в ход и се очаква да доведат до консенсусен резултат.

Според информацията комитетът за политически действия на Фрийд, Mind the Gap, също е получил дарения от самият него и други служители на FTX, а двамата родители на младия предприемач са пребивавали в къща на Бахамите на стойност $16.4 милиона, записана на тяхно име, знаейки, че къщата е собственост на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене

Sony подаде патент за NFT рамка в игрите

Sony Interactive Entertainment, компанията, която стои зад PlayStation подаде заявка за патент за рамка, която позволява на потребителите да прехвърлят и използват незаменяеми токени (NFT) в множество платформи за игри.

март 26, 2023 8:00 2 мин. четене

Президентът на Ripple очаква положително решение на делото със SEC до края на 2023 г.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, наскоро говори пред CNBC за текущото съдебно дело, заведено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Ripple, в което се твърди, че токенът на компанията XRP е ценна книга.

март 26, 2023 7:00 2 мин. четене